En Sıcak Konular

Yeni anayasa zorunluluk haline geldi

5 Ocak 2016 12:55 tsi
Yeni anayasa zorunluluk haline geldi AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.

Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları;

2015 yılında karşılaştığımız çok çetin sınavları milletimizin desteği ve AK Parti'nin dik duruşuyla aştık. 2015 yılında yaptığımız projelerle şunu gösterdik; Biz söz verdiğimiz bütün projeleri yaptık, yaparız, yapmaya devam edeceğiz. 2015 yılında toplam 19 yurt dışı ziyaret yaparak Avrupa Birliği ile ekonomik faslı açtık.

"TÜRKİYE'NİN İSTİKRAR ZEMİNİNDEN UZAKLAŞMASINA İZİN VERMEDİK"

2015 yılında demokrasi tarihimizde önemli bir yeri olan iki seçimi gerçekleştirdik. Milletimiz yüksek bir katılımla iradesini sandığa yansıttı. Halkımızın mesaj neyse onu aldık. 7 Haziran sonrasında diğer partilerle bir uzlaşı olmamasına rağmen ülkemizi hükümetsiz bırakmadık, bırakmayacağız. Diğer partilerin çeşitli bahaneler altında elini taşın altına koymaktan kaçındığı bir dönemde biz milletmizin verdiği görevi yerine getirdik. Türkiye'nin istikrar zemininden uzaklaşmasına izin vermedik. 1 Kasım'da milletimiz emaneti yeniden AK Parti'ye verdi.

"SEÇİM ÖNCESİ NE SÖZ VERDİYSEK
..."

Seçim öncesinde yeni dönem için planımızı yapıp milletimizle paylaşmıştık. 64. Hükümet milletimizin istikrar arzusunun sonucu görev başındadır. 2002'den beri nasıl hizmet ettiysek bugün de aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Türkiye'nin hiçbir çözülemeyecek meselesi yok. AK Parti bu sorunları çözmeye taliptir. Seçim öncesi milletimize ne söz verdiysek yerine getirmek için hepsini bir takvime bağladık. Asgari ücreti milletimize söz verdiğimiz gibi net 1300 TL'ye yükselttik. 2015'in son gününde çiftçimize yeni yıl müjdesi olarak gübre ve yemde KDV'yi yüzde 1'e düşürdük.

CUMA NAMAZI VURGUSU


2005 yılından sonra göreve başlayan kamu görevlilerine 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere ilave bir derece verdik. Cuma günleri hem mesaia tam olarak yapılacak, hem de isteyen rahat bir şekilde cuma namazını eda edebilecek.  Yapıcı katkı vermeye hazır olan her partiye kesimle işbirliği yapacağız.

"YENİ ANAYASA ARTIK ZORUNLU HALE GELDİ"

Biz 12 Eylül darbesini yaşamış nesiller olarak yapılşan zulümlere hep sesimizi yükselttik, yükseltmeye devam edeceğiz. Milletimiz yeni anayasanın yapılması için adım atılmasını bekliyor. Türkiye'nin yeni anayasa yapması bir ihtiyaç ötesine geçerek zorunluluk haline gelmiştir.

Bu haber 878 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,541 µs