En Sıcak Konular

Değişiklik konusunda mutabakata varıldı

4 Ocak 2016 16:56 tsi
Değişiklik konusunda mutabakata varıldı MHP- AK Parti görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdü. MHP'nin ardından AK Parti adına Ömer Çelik konuştu.Çelik, "İçtüzük değişikliği çalışması yapılması konusunda mutabakata varıldı" dedi.

Çelik'in açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi

Belli bir süre dahilinde Uzlaşma Komisyonun yeniden faaliyete geçilmesi uzlaşma noktalarından bir tanesi. Yeni anayasa çalışmaları konusunda bir uzlaşı var. Başkanlık sistemi önerisi dile getirildi Sayın Bahçeli güçlendirilmiş parlamenter sistemden yana olduklarını söyledi. Bizim için yeni anayasa çalışmalarında önemli olan şey ileri demokrasinin nasıl teminat alına alınacağıdır. Biz bunlar üzerinden tartışılması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim bu tartışmadan muradımız yargı bağımsızlığı, temel hak ve hürriyetlerin garanti altına alındığı bir modelin ortaya çıkmasıdır. Parlamenter sistemi savunanların nasıl bir sistemi savunduklarını görmek istiyoruz.Parlementer sistem geleneğimiz vardır gibi bir tartışma yürütülüyor bu demokratik değerleri hangi sistemle garantş altına alırız bunun üzerinden tartışma yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Terörle mücadele

Terörle mücadele konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Sayın Bahçeli'ye terörle mücadelede verdikleri destek için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 AB uyum yasaları konusunda desteklerini istedik bu konuyu düşüneceklerini söyledik.

İÇ TÜZÜK

İç tüzük konusu da konuşuldu. Bu konudaki çalışmaların da kaldığı yerden başlaması ve hızla sonlandırılması konusunda mutabakata varıldı. Dış politika konusunda da geniş bir değerlendirme oldu.

HDP VURGUSU

Biz HDP'yi sürece kattık. HDP kendisini süreçten çıkardı. Bizim açımızdan Uzlaşma Komisyonu'nda Meclis'teki bütün partiler olmalıdır. Ak Parti'nin HDP'yi muhatap alması için siyasi nezaket kurallarına uygun davranması ve siyasetin meşruiyet kanalları içinde hareket etmesi gerekir.

HİTLER ALMANYASI AÇIKLAMASI

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün siyasi hayatı demokratik mücadeleyle geçmiştir. Kendisinin Hitler dönemini olumlayan bir açıklama yapması zaten düşünülemez. Hitler dönemine olumlu referans verdi gibi bir çarpıtmanın doğru olmadığını ifade ediyorum

Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,294 µs