En Sıcak Konular

'PKK ile mücadelemiz sonuna kadar sürecek'

1 Ocak 2016 10:23 tsi
'PKK ile mücadelemiz sonuna kadar sürecek' Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenlik güçlerimiz, hem dağları hem de şehirleri karış karış teröristlerden temizliyor. 2015'te ülke içinde ve dışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 100'ü bulmuştur



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni yıl dolayısıyla yayımladrığı mesajda terörle mücadele ve Rusya krizi konusunda önemli açıklamalar yaptı.

MİLLETİMİZİN TERCİHİ İSTİKRAR:
7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan durum, hamd olsun ki çok kısa sürdü. Koalisyon hükümetinin kurulamayacağı netleşir netleşmez, Cumhurbaşkanı olarak Anayasa'dan aldığımız yetkilerimizi kullanarak, nihai sözü milli iradenin söylemesini sağlayacak süreci işlettik. Yaşananları çok iyi değerlendiren milletimiz de, 1 Kasım'da tercihini, istikrar ve güven ortamının devamından yana kullandı.

HALKIN HAKKINI SAVUNMUYOR:
Bölücü terör örgütü, Türkiye'ye karşı husumet besleyen tüm devletlerin, tüm karanlık kurumların bir kuklası, bir taşeronu haline dönüşmüştür. Türkiye'nin bu meseleyi çözmeye en çok yaklaştığı bir dönemde yeniden silahlı eylemlere başlayan terör örgütünün, kesinlikle bölge halkının hakkını, taleplerini savunmak gibi bir derdinin olmadığı, yaşanan süreçte tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır.

3 BİN 100 TERÖRİST:
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölücü terör örgütünün üstesinden gelecek güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. Güvenlik güçlerimiz, hem dağları, hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek. 2015'te ülke içinde ve dışında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 100'ü bulmuştur. Bu dönemde şehit verdiğimiz 200 güvenlik görevlimiz ve olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız, en büyük üzüntü kaynağımızdır.

SONUNA KADAR MÜCADELE:
Terör örgütüyle, onun güdümündeki kişi ve kuruluşlarla mücadelemizin sonuna kadar sürecek. İlçelerde, mahallelerde kazılan hendeklerin, o bölgeye girişi zorlaştırmanın ötesinde, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasını engelleme amacıyla açıldığını biliyoruz. Türkiye, devleti ve milletiyle birlik içinde, bu engellerin hepsini de, Allah'ın izniyle aşacaktır. Bu duygularla bir kez daha 2016'nın ülkemiz, milletimiz, bölgemizdeki kardeşlerimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, güvenlik ve refah içinde geçmesini temenni ediyorum.

İNSANİ DURUŞ:
Suriye merkezli olarak bölgemizde yaşanan hadiseler, bölücü terör de dâhil, pek çok sorunun kaynağıdır. Türkiye, 5'inci yılına giren Suriye meselesinde, en başından beri, insani, ahlaki, mağdurun ve mazlumun yanında bir duruş sergilemektedir. Bu ilkeli duruşumuz, Irak, Mısır, Libya gibi diğer ülkeler için de geçerlidir. Ülkemizin hiçbir devletin toprağında, egemenliğinde gözü yoktur. Biz sadece, tarihi ve kültürel olarak kardeşlerimiz olan bölge insanlarının huzur ve güven içinde yaşamalarını istiyoruz. Türkiye, Irak'taki, Mısır'daki, Libya'daki, Filistin'deki olayların müsebbibi olmadığı gibi, Suriye'deki olayların da sorumlusu değildir. Bizim, bölgede yaşayan kardeşlerimizin güvenliğinden ve huzurundan başka bir gayemiz yoktur, olmayacaktır. İşte bu anlayışla, bugün ülkemiz toprakları içinde 2.2 milyonu Suriye'den, 300 bini Irak'tan olmak üzere, toplam 2.5 milyon insanı misafir ediyoruz. Bu büyük kitle içinde her inançtan, her kökenden, her meşrepten, her mezhepten insan vardır. Bizim için kapımıza gelenin insan olması yeterli.

ÖZ KARDEŞLERİMİZ:
Suriye'de, 400 bin masum insanı katleden, 12 milyon insanı evinden, yurdundan eden zalim Esed rejiminin ve destekçilerinin, son hedeflerinden biri de Bayır-Bucak Türkmenleri olmuştur. Bu öz kardeşlerimize sahip çıkmak, Millet olarak bizim boynumuzun borcudur.

'ADALETLİ BAŞKANI HALK DESTEKLER'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için gittiği Suudi Arabistan'dan dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında ziyareti ve gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan şunları söyledi:

İLİŞKİLER GÜÇLENECEK:
Suudi Arabistan'la bölgesel konuları da aramızda değerlendirdik. Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel konuları ele alırken tabii ki en önemli adım ikili ilişkilerde Stratejik İşbirliği Konseyi kurulması kararının alınması oldu.

ADALET DAĞITIYORSA HALK BAŞKANLIĞI DESTEKLER:
(Başkanlık Sistemi tartışmaları) Bütün mesele, o başkanlık sisteminin uygulamada halkını rahatsız eden bir yapısı olmasın, karakteri olmasın. Uygulamada siz eğer adalet dağıtıyorsanız, halkın aradığı, beklediği nedir, adalettir. Bu olduğu anda zaten sıkıntı olmaz. Biz daha iyiye nasıl gideriz bunun arayışı içerisindeyiz ve şu anda da gelişmiş ülkelere baktığımızda, gelişmiş ülkelerin kahir ekseriyetinde bu sistemin olduğunu görüyoruz veya yarı başkanlığın olduğunu görüyoruz. Ya da partili başkanlık sistemi olduğunu görüyoruz. Bir nevi şu anda Amerika'daki sistem partili bir başkanlık sistemidir. Başkan partisinden ne yapmıyor, kopmuyor, arkasında yine ne var, partisi var. Bunu görüyorsunuz. Şu anda bizdeki yapı öyle mi, değil.

"YOL ARKADAŞLIĞIMIZ VARDI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın vefatı ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Uzun bir dönemdir Hasan Bey'le, kardeşimizle bir yol arkadaşlığımız vardı. Hemen hemen her seyahatimde yanımda olan bir kardeşimizdi. Güçlü bir kaleme sahip olduğuna inanıyorum. Özellikle medya dünyasında fikir zenginliğinin, anında ürettiği cevaplarla, doldurulamayacak bir yere sahip olan bir kardeşim olarak kendisini görüyorum.

RUSYA'YA MESAJ
Suriye sınırımızda bir süredir devam eden gerginlik, sınırlarımızı ihlal eden, uyarılara aldırmayan, aidiyeti de belli olmayan bir uçağın düşürülmesiyle sonuçlandı. Türkiye olarak bizler hiçbir zaman, gerilimden yana olmadık. Ancak, gerilimin had safhada olduğu bir bölgede, egemenlik haklarımızın ihlaline de göz yumamazdık. 

Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,848 µs