En Sıcak Konular

İzmir bombacıları kameralara takıldı

3 Ekim 2007 10:08 tsi
İzmir dün peş peşe iki bombayla sarsılmıştı. Bombaların nasıl konduğu, olayın nasıl planlandığı deşifre edildi. Bombacılar da kameralara takıldı.

İzmir dün bombalarla uyandı. Buca ilçesinde meydana gelen iki ayrı patlamada 1 kişi ölürken, 11 kişi yaralandı. Zaman ayarlı olduğu tahmin edilen bombaları koyan iki kişinin görüntüsünün kameralara takıldığı öğrenildi.

İzmir'in Buca ilçesinde dün 07.30 ve 11.00'de meydana gelen iki ayrı patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, biri ağır 11 kişi de yaralandı. İlk patlamanın bir temizlik görevlisinin Şirinyer'de bulduğu bir torbayı çöp kutusuna atmak istediği sırada meydana geldiği öğrenildi. İkinci bomba ise bir halı mağazasının önünde patladı.

Büyük kentlerde eylem hazırlığında olan terör yine çirkin yüzünü gösterdi ve İzmirliler dün patlayan bombalarla uyandı. Buca'da belediye ile anlaşmalı bir firmada temizlik görevlisi olarak çalışan Mustafa Özşevik (52), Menderes Caddesi'nde yol ve kaldırımları temizlediği sırada, Şirinyer Parkı ile yanındaki alışveriş mağazasının kesiştiği noktada bir torba buldu. Özşevik, torbayı yol kenarındaki çöp kutusuna atmak istediği sırada poşetteki patlayıcı infilak etti. Mustafa Özşevik ile yakınında bulunan ve aynı temizlik firmasında çalışan Metin Fayat (41) yaralandı. Kolu kopan Özşevik, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Özşevik'in kolunun yerine dikilemediği, ayrıca bacaklarında da ciddi yaralar bulunduğu belirtildi. Metin Fayat'ın da bacağında kırıklar bulunduğu, tedavisinin sürdüğü ifade edildi.

İkinci patlama yine Şirinyer'de ilk olayın meydana geldiği alışveriş mağazasının 80-100 metre yakınındaki halı satış mağazası ve eczanenin önünde yaşandı. Halı mağazası önünde bir gün önce park edilen motosiklet, Atilla Eraslan (28) isimli çalışan tarafından kaldırılmak istenirken patladı. Olayda Atilla Eraslan hayatını kaybetti. Eraslan'ın ailenin tek çocuğu olduğu, sözlendiği ve evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi. Yaralanan 9 kişi ise hastanelerde tedavi altına alındı.

Kırılmaz cam faciayı önledi

Eczacı Ümran Civan, bombalı motosikletin önceki gün akşam üzeri dükkanının önüne park edildiğini söyledi. Civan, "Sabah geldiğimde motosiklet hâlâ dükkanın önünde duruyordu. Son olarak saat 10.30 civarında görmüştüm, sonra patladı. Patlama olduğunda eczanede 14 kişi vardı. Ancak camlarımız 'kırılmaz' olduğu için yaralanan olmadı." dedi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde patlamaların olduğu yerde incelemelerde bulundu. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dan bilgi alan Gönül, "Yaşanan olaylar son derece üzücü. Bir vatandaşımızı kaybettik, diğerinin kolu ve bacağı koptu. Patlayıcının türünün plastik olma ihtimali üzerinde duruyoruz." dedi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise bombaların, bulundukları yere dün gece yarısı bırakıldığını bazı kamera kayıtlarından tespit ettiklerini bildirdi. Çapkın, "Motosikletin çalıntı olduğunu belirledik. Zaman ayarlı plastik patlayıcı olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz. Konuyla ilgili incelemeler sürüyor." dedi. İlk patlamanın görgü tanıklarından biri, temizlik işçisinin çöp bidonunu mağaza önüne doğru sürüklediğini söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen görgü tanığı, "Önce otobüsün lastiğinin patladığını sandık. Dönüp bakınca temizlik işçisini yerde yatarken gördüm. Kolu kopmuştu." diye konuştu. Diğer görgü tanığı da patlamanın olduğu sırada takside bulunduğunu, patlama sesiyle aracın da sallandığını kaydederek, yerde kolu kopmuş bir kişiyi gördüklerini anlattı.

Öte yandan olay yerinde toplanan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan atarak, İstiklal Marşı'nı okudu. Bazı vatandaşlar evlerin balkonlarına Türk bayrağı astı. Patlamalar nedeniyle civardaki çok sayıda evin camı kırıldı.


Aktif haber



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,592 µs