En Sıcak Konular

Çin'den vatandaşlarına "Türkiye" uyarısı

24 Aralık 2015 11:57 tsi
Çin'den vatandaşlarına Çin, Türkiye'ye gidecek vatandaşlarını uyardı. Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin internet sitesinde yer alan uyarında güvenlik ve dolandırılma konularına dikkat çekildi.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin internet sitesinde Çince olarak yayımlanan 22 Aralık tarihli uyarıda, Türkiye'deki Çin vatandaşlarına karşı son zamanlarda uçakta, havaalanında, otellerde, alışveriş merkezlerinde, otobüs ve turistik mekânlarda yüksek oranda soygun ve dolandırıcılık eğilimi olduğuna dikkat çekildi.

Uyarıda, Çin vatandaşlarının Türkiye'de güvenlik ve dolandırıcılık konusunda dikkatli olmaları, pasaport ve kişisel eşyalarını hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı iyi muhafaza etmeleri istendi.

Türkiye'ye seyahat yasağı haberi asılsız

Öte yandan Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Turizm Bürosu tarafından tur operatörlerine Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülke ve bölgelere dönük münferit ve grup seyahatlerin "yasaklandığı" şeklinde bilgi gönderildiği iddiası asılsız çıktı.

Çinli sektör yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Türkiye medyasında da çıkan bu tür haberler gerçeği yansıtmıyor. Seyahat uyarısı ise sadece Suriye sınırına yakın bölgeler için geçerli.

Çin Turizm İdaresi'nin internet sitesindeki 25 Kasım 2015 tarihli duyuruda; IŞİD tarafından kaçırılarak öldürülen Çin vatandaşı olayının ardından Çin Dışişleri Bakanlığı'nın seyahat uyarısı yer alıyor. Uyarıda; Suriye, Irak, Yemen ve Türkiye-Suriye sınırı gibi güvenlik durumu karmaşık ve yüksek riskli yerlerde; terör, adam kaçırma ve bombalı saldırılar gibi olayların sıkça yaşandığına dikkat çekerek, yurtdışına gidecek Çin vatandaşlarının bu tür yerlere gitmekten kaçınmaları isteniyor.

 



Bu haber 856 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,896 µs