En Sıcak Konular

ABD PKK'lı Parlak'ın sınırdışı kararını 90 gün erteledi

24 Aralık 2015 09:26 tsi
ABD PKK'lı Parlak'ın sınırdışı kararını 90 gün erteledi ABD'de yaşayan PKK'lı terörist Parlak için daha önce verilen sınır dışı kararı, İç Güvenlik Bakanlığı tarafından 90 gün ertelendi

ABD'de yaşayan PKK'lı terörist İbrahim Parlak için 2005 yılında verilen ve bugüne kadar özel yasayla iki kez ertelenen sınır dışı kararının uygulanması, İç Güvenlik Bakanlığı tarafından 90 gün ertelendi.

Michigan eyaletinde yaşayan terörist Parlak'a, sınır dışı edilmeden önce, İç Güvenlik Bakanlığı tarafından 90 gün ek süre verildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Parlak'ın avukatına, BM İşkenceyi Önleme Sözleşmesi çerçevesindeki başvurusuna istinaden bu ek sürenin verildiği kaydedildi.

Parlak ve bölücü terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan’ın da aralarında bulunduğu PKK’lı grup, 1988’de Suriye sınırından Türkiye’ye geçerken jandarma ile girdikleri çatışmada iki askeri şehit etti. Üzerinde kalaşnikof ve el bombasıyla yakalanan Parlak, 16 ay hapis yattıktan sonra, sahte pasaportla 1991 yılında ABD’ye kaçarak siyasi iltica talebinde bulundu.

Kendisine 1992 yılında ABD hükümeti tarafından siyasi iltica hakkı verilen PKK'lı terörist Parlak, Michigan'da "Gülistan Cafe" adlı bir işletme açtı ve "green card" başvurusu yaptı. 1997 yılında ABD'nin PKK'yı terörist örgütler listesine alması, Parlak'ın ileride Amerikan vatandaşı olma hayalini sona erdirmiş oldu.

2004 yılında, "bir terör örgütüne mensup olduğunu ve hakkında kesinleşmiş hüküm bulunduğunu gizlediği" için FBI tarafından gözaltına alınan Parlak, 10 ay hapis yattı ve daha sonra 50 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Ancak mahkeme, 2005 yılındaki son duruşmada PKK'yı hala desteklediğini ifade eden Parlak'ın Türkiye'ye iadesine karar verdi.

Parlak'ın, 2005 yılında Türkiye'ye iadesi yönündeki mahkeme kararı, Kongre'de çıkarılan özel yasa ile iki kez ertelendi. Ancak son ertelemenin süresi bu hafta doluyor ve Kongre, Noel tatilinde olduğu için başka bir uzatma yapılması mümkün değil.

AA



Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,466 µs