En Sıcak Konular

Yasin Topçu ve 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

17 Aralık 2015 15:57 tsi
İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, 17 Aralık soruşturmasında gözaltına alınıp mahkemece serbest bırakılan eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Topçu ile 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, takipsizlikle sonuçlanan 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlük yaptıkları ve kumpas kurdukları iddiasıyla bazı emniyet mensuplarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan 14 şüpheliden aralarında eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu'nun da bulunduğu 6'sı hakkında savcılığın itirazı üzerine tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, İstanbul merkezli 13 ilde emniyet personeline yönelik ortaklaşa düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 14 şüpheliden 6'sının serbest bırakılmasına yaptığı itirazı, Nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirdi.

İtirazı kabul eden hakimlik, şüpheliler dönemin İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, eski Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, eski başkomiser Mehmet Akif Üner, Hayri Akın, Duran Denizci ve Alparslan Çalışkan hakkında "atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunması ile bu aşamada adli kontrol tedbirinin yeterli olmayacağı" gerekçesiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Soruşturmanın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, takipsizlikle sonuçlanan 17 Aralık soruşturma dosyasına ilişkin usulsüz işlem yaptığı belirlenen 67 kişi hakkında işlem yapıyor. Belirlenen bu kişilerden 27'si eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınırken, 10 emniyet mensubu da İstanbul'daki paralel devlet yapılanması soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunuyor. 25 Aralık kumpas soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun ise bu soruşturmada firari şüpheli olarak yer alıyor. Savcılığın kalan 29 kişinin de ifadesini alacağı kaydediliyor.

Haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden bir kısmının, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, yurtdışına giriş-çıkış kayıtlarını tuttukları, takipsizlikle sonuçlanan 17 Aralık soruşturması şüphelileriyle irtibatlandırmaya çalıştıkları ve kayıtları adli rapor haline getirdikleri iddia ediliyor. 

AA



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs