En Sıcak Konular

'Papa'nın ölmesini istiyorlar'

12 Aralık 2015 17:36 tsi
'Papa'nın ölmesini istiyorlar' Vatikan'daki yolsuzluk ve savurganlıkları ortaya koyan gizli belgeleri basına sızdırdığı iddiasıyla yargılanan Francesca Chaouqui, Papa Francis’in reformlarına karşı olan çok sayıda Vatikan yetkilisinin Papa'nın ‘ölmesini istediğini’ söyledi.

‘Vatileaks’ olarak anılan gizli belgelerin sızdırılması davasında halen yargılanmasına devam edilen Francesca Chaouqui, İtalyan La Stampa gazetesine konuştu.
BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre, gazetenin ‘Vatikan'da birçokları Papa'nın ölmesini istiyor’ başlığıyla verdiği röportajda Chaouqui, Katolik Kilisesi'nin merkezinde gerçek bir iktidar savaşı yaşandığını anlattı.

Papa Francis’in Vatikan bürokrasisinde ‘kararlı bir reform’ hareketi yürüttüğünü söyleyen Chaouqui, ancak güç kavgası yüzünden bazı birimlerin ‘yönetilemez’ halde olduğunu öne sürdü.

Papa Francis’in Vatikan hiyerarşisinde yaptığı değişikliklerden hoşlanmayanların gizli belgeleri sızdırarak Papa'yı cezalandırmak istediklerini belirten Chaouqui, gazetecilerin de bu iş için ‘araç olarak kullanıldıklarını’ söyledi. Chaouqui, "Vatikan'ın içindeki bu kişiler Papa'nın bir an önce ölmesini diliyorlar" dedi.

'KİRLİ İKTİDAR SAVAŞI'

Kendisinin de ‘kardinallerin kirli iktidar savaşında’ arada kaldığını iddia eden Francesca Chaouqui, kendisini hedef alanların ‘Papa'nın düşmanları’ olduğunu da öne sürdü. Chaouqui, kendisine yöneltilen gizli belgeleri sızdırma suçlamasını reddederek "Asla hiç kimseye belge vermedim" dedi.
2012 yılındaki ilk Vatileaks skandalının ardından, ‘2. Vatileaks’ olarak anılan davada, Chaouqui ile birlikte iki eski Vatikan görevlisi ve iki gazeteci de yargılanıyor.

Papa Francis’in ekonomik reform amacıyla kurduğu komisyonun (Cosea) üyeleri, Monsenyör Lucio Angel Vallejo Balda, Francesca Chaouqui ve Nicola Maio ile gazeteciler Emiliano Fittipaldi ve Gianluigi Nuzzi, Vatikan'ın ‘temel çıkarlarını ilgilendiren gizli bilgi ve belgeleri temin ve ifşa etmekle’ suçlanıyor. Belgelerin şantajla elde edildiği de öne sürülüyor.

Sputnik 




Bu haber 1,247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,079 µs