En Sıcak Konular

3 bakandan Şırnak çıkartması

2 Ekim 2007 22:51 tsi
Geçtiğimiz pazar günü Şırnak'ın Beşağaç köyündeki yaşanan terör olaylarını yerinde incelemek için Şırnak'a giden 3 bakandan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay 'Korucululuk sistemi ile görev yapan geçici köy korucuları emekli olabilecek' dedi.

Terör örgütüne yönelik mücadelenin büyük kararlıkla süreceğini ifade eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Geçici köy korucularına sosyal güvence ve emeklilik hakkı getirdik" dedi. Bir gazetecinin "Şırnak'ın Beşağaç köyündeki saldırıyı PKK 'yapmadık' dedi, DTP ise saldırıyı kınadı" sözleri üzerine Bakan Atalay, "İnşallah öyledir diyorum ve zaten şuanda da bize ulaşan kesin sonuçlar yok, üzerinde çalışıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ziyaretlerinin ardından akşam saatlerinde helikopterlerle Diyarbakır'a ulaştı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret eden bakanlar, yaptıkları ziyaretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Terör örgütüne yönelik mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Beşağaç köyünden taziyeden dönüyoruz. Çok acı bir olay yaşadık, akşam üzeri çalışmadan dönen bir grup vatandaşımız minibüs içerisinde tarandılar, failleri bulunamadı ama üzerinde ciddi bir şekilde çalışılıyor. 12 vatandaşımız orda şehit oldu. Tabi içler acısı bir durum. Köyleri ziyaret ettik, şehit olanların küçük çocuklarının, dul kalmış eşlerin dayanmakta zorluk çektiklerini gördük. Ekonomik olarak ne gerekiyorsa hükümetkimiz gereken yardımı yapacaktır. Oradaki vatandaşlarımız kendisini yanlız ve çaresiz hissetmeyecektir. Büyük bir devletiz. Terör örgütleri bu tür saldırılarla vatandaşlarımızı yıldırmayı hedefliyor. Çok acımasız ve insanlık dışı olaylar. Teröre karşı güvenlik güçlerimiz, bütün milletimizle el birliği ile mücadelemizi sürdüreceğiz " dedi.

"KORUCULAR EMEKLİ OLABİLECEK"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Korucululuk sistemi ile görev yapan geçici köy korucuların sosyal güvenceleri yoktu veya zayıftı, emeklilik yeterince zamanında sağlanamıyordu. Mayıs 2007 yılında bir kanun çıkardık ve koruculuk sistemenin belirli bir düzen, sosyal güvence getirdik. Aynı zamanda emeklilik hakkı getirdik, korucular şuan geleceğe daha emin bakıyor. Şırnak'ta minibüste ölenlerin 7'sini korucular oluşturuyordu. Bölgede yaptığımız ziyaretlerde korucuların şikayetlerini dinledik, bunlara çözüm bulacağız" dedi.

Bir gazetecinin "Şırnak'ın Beşağaç köyündeki saldırıyı PKK 'yapmadık' dedi, DTP ise saldırıyı kınadı" sözleri üzerine Bakan Atalay, "İnşallah öyledir diyorum ve zaten şuanda da bize ulaşan kesin sonuçlar yok, üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Bakanı Atalay, İzmir'de meydana gelen patlamalar ile ilgili ihmal olup olmadığı ve kimler tarafında yapıldığına dair ellerine her hangi bir bilginin ulaşmadığını da sözlerine ekledi.

Bölgede yaptıkları gezi ile ilgili açıklamalarda bulunun AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise, "Vatandaşlarımız, devlete destek verdikleri gibi devlete güveniyor. Hem tek vücut ve tek millet olarak kabul ediyor. Bunlar güzel gelişmler. Görüştüğümüz köylüler kendilerini savunmak için araç takviyesi istiyor, koruculuk sisteminin güçlendirilmesini istiyor. Vatandaşlarımız üzülmesin, bu tür saldırılar olduğu zaman gereken yapılacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak, geride kalan
vatandaşlarımızın sorunları çözülecek ve özellikle geride kalan yavrularımızın eğitim başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının giderilecektir" diye konuştu.

cafesiyaset



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs