En Sıcak Konular

'Eminim aklıselim kazanır'

3 Aralık 2015 21:14 tsi
'Eminim aklıselim kazanır' Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya'nın mesnetsiz suçlamalarından vazgeçmesi temennisinde olduklarını belirterek, "Eminim aklıselim kazanır ve ilişkilerimizi eski günlerine götürürüz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Çavuşoğlu, görüşmenin iki ülkeye yakışır bir olgunlukta geçtiğini belirterek, ilişkileri rayına sokabilmek için görüşmelerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Her iki tarafın da gerilimi tırmandırmayı istemediğini, farklılıkları gidererek ilişkileri düzeltme arzusunda olduğunu belirterek, "Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır ve ilişkilerimizi eski günlerine götürürüz" dedi.

Rusya'nın mesnetsiz suçlamalarından vazgeçmesi ve sıcağı sıcağına alınmış kararları gözden geçirmesi temennisinde bulunan Çavuşoğlu, "Şu anda Rusya'ya karşı aldığımız ya da öngördüğümüz bir karar yok. Sabırla ilişkilerin düzelmesini bekliyoruz ama ömür boyu da böyle gitmeyeceğini bilmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Rus uçağının düşürülmesinin ardında mevkidaşı Lavrov'la görüşmek istediğini ancak teknik sebeplerle bunun mümkün olmadığını ancak ertesi gün, 25 Kasım'da bir saati aşan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini belirten Çavuşoğlu, o görüşmede Belgrad'da AGİT Toplantı'sı sırasında görüşme konusunda prensip anlaşmasına vardıklarını aktardı.

Görüşmede iki tarafın da düşüncelerini dile getirdiğini aktaran Çavuşoğlu, "Elbette olayın sıcaklığı halen devam ediyor. Her iki tarafı da üzen bu olaydan dolayı üzüntümüzü daha önce sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız da dile getirmişti, tekrar dile getirdik. Teslim ettiğimiz pilot için de başsağlığı diledik" diye konuştu.

"Teslim ettiğimiz pilot için de başsağlığı diledik"

Görüşmede iki tarafın da düşüncelerini dile getirdiğini aktaran Çavuşoğlu, "Elbette olayın sıcaklığı halen devam ediyor. Her iki tarafı da üzen bu olaydan dolayı üzüntümüzü daha önce sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız da dile getirmişti, tekrar dile getirdik. Teslim ettiğimiz pilot için de başsağlığı diledik" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, iki ülke ilişkilerinin ve iletişim kanallarının hali hazırdaki durumuyla ilgili bir soru üzerine "Kanallar kapanmadı. Söylediğim gibi telefonda görüştük. Burada da görüşme konusunda prensip anlaşmasına varmıştık ve bugün de o görüşmeyi gerçekleştirdik. Askeri anlamda da bilgi oldu biliyorsunuz. Her ne kadar olaydan sonra askeri işbirliği konusunda istediğimiz noktada olmasak bile en azından askeri ataşeyi çağırdık, bilgiler verdik. Yine Bakanlığımızla Rus Büyükelçiliği arasında bilgi alışverişi oldu, mesajlar iletildi ve bugün Lavrov'la da görüştük. Tamamen bağların koptuğunu söyleyemeyiz" cevabını verdi.

AA



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs