En Sıcak Konular

Azerbaycan'dan enerji desteği

3 Aralık 2015 14:56 tsi
Azerbaycan'dan enerji desteği Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakü'de Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'le ortak basın açıklaması yaptı.

"Türkiye olarak Dağlık Karabağ konusunda tavrımız nettir. Türkiye'nin, Azerbaycan'a olan desteği sürecektir" diyen Ahmet Davutoğlu, konuşmasının devamında, "Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının kurtarılması adına atılacak her adıma destek vereceğiz. Ayrıca, Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeler hakkında konuştuk. Aliyev'e Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili bilgi aktardım. Türkiye kendi sınırını korumuştur, sınır ihlallerini Rusya ile hep paylaştık. Türkiye Cumhuriyeti hava sahası ve toprakları bizim için kutsaldır. Rusya soğukkanlılıkla hareket etmelidir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Türkiye ile Azerbaycan ilişkisi bizim için de çok önemlidir. Ankara'da kim iktidara gelirse önce Bakü'ye gelecek, önümüzdeki dönemde de Türkiye ve Azerbaycan'da da istikrarlı yönetimlerin olması gücümüze güç katacaktır. Ortak konularımızı tam bir işbirliği ile ele aldık. Türkiye ile Azerbaycan, istikrarlı büyüyen iki ülke konumunda. Azerbaycan'la olan ilişkilerimiz hep en üst düzeyde oldu. TANAP Projesi karşılıklı güvenle hayata geçirildi. TANAP Projesi'nin 2018'den önce bitirilmesi için anlaştık. Gece gündüz çalışacağız. TANAP Projesi, Avrupa içi dengeleri de etkileyecektir. Türkiye üzerinden enerji sevkiyatı en güvenli yol konumunda.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ"

TANAP Projesi karşılıklı güvenle hayata geçirildi. TANAP Projesi'nin 2018'den önce bitirilmesi için anlaştık. Gece gündüz çalışacağız. TANAP Projesi, Avrupa içi dengeleri de etkileyecektir. Türkiye üzerinden enerji sevkiyatı en güvenli yol konumunda. Türkiye'nin kalkınması, Azerbaycan'ın kalkınmasıdır.

"TÜRKİYE'YLE HAREKET ETMESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Hedefimiz şu anda 5 milyon dolar olan ticaretimizi, 15 milyar dolara çıkarmak. Savunma sanayisinde ortak çalışmalarımız sürecek. Azerbaycan'ın kendi savunma sanayisini geliştirmesi ve Türkiye'yle hareket etmesi de bizim için çok önemli bir husustur.

Aliyev'in konuşmasından satırbaşları:

Gelecek nesillerde bunları saklasınlar. Bütün ülkeler rahat yaşasınlar istiyoruz. Türkiye-Azerbaycan birliği her zaman iyi bir birlikteliktir. Bölgede yeni tehdit ve riskler var, bunlara hazır olmalıyız.Türkiye güçlü oldukça Azerbaycan da güçlü olacaktır.

TANAP projesinin icrasında hiçbir problem yoktur. Azerbaycan'da çok zengin gaz yatakları vardır. Elbetteki bizim esas ihraç yolumuz da artık bellidir, bu Türkiye'dir.

Bu haber 948 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,600 µs