En Sıcak Konular

Değişime direnenler, zümre menfaati peşinde

2 Ekim 2007 19:11 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ekimde yapılacak referandum konusunda, ''Bu Anayasa değişikliği ile 12. cumhurbaşkanını ve ondan sonrakileri seçme yetkisi aziz milletimizde olacaktır. Bu referandumda milletimizi 'evet' oyu kullanmaya davet ediyorum

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de olup bitenler için dışarıdan model arayanların kendi tarihlerine yabancı olduklarını belirterek, ''(yok oldu) denildiği bir anda, destansı bir mücadeleyle yeniden var olduğunu ispat eden, yokluk şartlarında çağdaş ve modern Cumhuriyeti inşa edebilen bu aziz millet, örnek alacak değil, örnek gösterilecek bir millettir'' dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, milletin, 22 Temmuz seçimleriyle AK Parti Hükümetlerinin başarısını onayladığını söyledi. ''Şimdi yeni ve daha zorlu bir dönemin eşeğindeyiz'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Bu dönem bir sıçrama dönemi olacaktır. 2007 yılı için planladığımız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2008 ile birlikte yeni programımızı uygulayacağız. Gelecek vizyonumuz etrafında kenetlenmeyi başarmalıyız.

Cumhuriyet tarihine baktığımızda, Atatürk'ün işaret ettiği 'çağdaşlaşma' hedefleri doğrultusunda, önemli değişim ve gelişme dönemleri yaşandığını görüyoruz. 1920'den sonraki değişim elbette en büyük değişimdir. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bu aziz millet, el birliği, gönül birliği yaptığı zaman ne kadar büyük bir birlik sergilediğini gösterdi. Modern ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti böyle kuruldu. Bu dönemde yaşanan değişim ve dönüşüm, bir çok millete örnek olacak mahiyette tarihi bir diriliş ve inşa hareketi ortaya koymuştur.

Çok partili hayata geçişle birlikte 1950'deki atılım; modernleşmenin ve dünyaya açılmanın yeni boyut kazandığı bir dönem olmuştur. Tekrar ediyorum; tek partili dönemden artık çok partili döneme geçişin tescili olmuştur.

Daha sonraki atılım dönemi ise 1980'li yıllarda rahmetli Özal'ın ortaya koyduğu vizyonun ürünüdür. Her alanda önemli mesafeler kateden Türkiye, bu dönemde, uluslararası konjonktürdeki gelişmelerin de etkisiyle daha derinlikli ve kapsamlı bir gelişme sürecine girmiştir.''

Dünya ile rekabet edebilen güçlü bir serbest pazar uygulamasının ortaya çıkmasının, Türkiye'nin teknoloji ve dış ticarette güçlenmesi o dönemdeki birikimin ürünü olduğunu anlatan Erdoğan, 3 Kasım 2002 sonrasında AK Parti Hükümeti ile Türkiye'nin bir reform, demokratik ve ekonomik kalkınma sürecine girdiğini söyledi.

Erdoğan, Özal'dan sonra ''içine kapanan bir Türkiye'' olduğunu ifade ederek, ''gerileme dönemine girmiş bir Türkiye vardı. Ama 3 Kasımdan sonra kendini toparlayıp dünyaya açılan, serbest pazar ekonomisinin gereğini de yerine getiren bir Türkiye var'' diye konuştu.

-''MODEL ARAYIŞI''-

Türkiye'nin bu günlere gelmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür eden Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu üç değişim ve gelişme dönemi de bizim için sadece tarihi bir tecrübe değil, aynı zamanda geleceğe yürürken yararlandığımız çok değerli ilham kaynaklarımızdır. Açık ve net söylüyorum: Türkiye'de olup biten her şey için dışarıdan model arayanlar, kendi tarihlerine yabancı olanlardır.

Türk milleti, sadece kendi için değil, dünyadaki pek çok ülke için örnek teşkil edecek modeller oluşturma konusunda fevkalade mahirdir. 'Yok oldu' denildiği bir anda, destansı bir mücadeleyle yeniden var olduğunu ispat eden, yokluk şartlarında çağdaş ve modern Cumhuriyeti inşa edebilen bu aziz millet, örnek alacak değil, örnek gösterilecek bir millettir.

Türkiye Cumhuriyeti, rastgele kurulan, hasbelkader ortaya çıkan, tesadüflerle özelliklerini belirleyen devlet de değildir. Başka model arayanlar veya böyle bir iddiada bulunanlar, kendi ülkesine ve milletine güveni olmayan, kendi hesaplarını böyle zarar verici tartışma konularıyla görmek isteyen, bu milletin tarihinden, benliğinden, toplumsal ve kültürel birikiminden nasibini alamayanlardır.

Herkes çok iyi bilsin ki demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı bu Hükümettir, bu Meclistir, bu millettir...''

-ORTAK GELECEK...-

Başbakan Erdoğan, ortak geleceğe katkı mahiyetindeki her türlü fikri, görüşü ve duruşu saygı ile karşıladıklarını ve değerlendirdiklerini bildirdi. Türkiye'de her yeni değişim ve her değişim döneminin, büyük gayretler, mücadeleler yanında, büyük direnişlerin aşılmasıyla mümkün olabildiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Mustafa Kemal Atatürk, 1920'lerde Kurtuluş Savaşını ve Cumhuriyeti kurma mücadelesini verirken, bütün Türk milleti yanındaydı ama ona karşı olanlar da vardı.

Rahmetli Menderes, 1950'de Türkiye'yi dönüştürme mücadelesini başlattığında, milletin büyük çoğunluğu onu destekliyordu belki ama onu engellemek için her şeyi yapanlar da bulunuyordu. Tıpkı rahmetli Özal'ın 1980'lerdeki mücadelesinde de olduğu gibi... Girdiğimiz yeni dönemde de bizi aynı süreç beklemektedir. Dikkat ederseniz senaryo aynıdır. Sadece aktörler değişmiş. Tüm bunlara karşı ben inanıyorum ki artık bu ülkede milletin aydınlık kararı ve milletimizin yere sağlam basan duruşu da kendini çok açık, net ortaya koymaktadır.

Bizim için asıl olan, sonuçta milletimizin ve ülkemizin kazanmasıdır. Değişime ve dönüşüme direnenler, Türkiye'yi çağdaş dünyadan kopararak, içine kapatmak isteyenler, kendi zümrelerinin menfaatlerini garantiye almak için kriz ve gerilim çıkarmaya çalışanlar, beyhude bir çaba içindedirler. Bunu böyle bilsinler.

Türkiye büyüyecektir, çağdaşlaşacaktır, gelişecektir, temel niteliklerini koruyarak geleceğe emin adımlarla ilerleyecektir. Bundan kimsenin endişesi olmamalıdır. Kimse de kalkıp kafaları bulandırma gayreti içine girmesin. Türkiye'nin demokratik bir değişim ve ekonomik bir kalkınma geçirmesinden işçilerimiz, memurlarımız, kadınlarımız, gençlerimiz, iş adamlarımız, sanayicilerimiz, köylümüz çiftçimiz rahatsız değildir.

Bu iddiadan rahatsız olanlar, koskoca bir milletin imkanlarını ve haklarını yıllarca sadece kendi menfaatleri, kendi sınıflarının selameti için kullananlardır. Değişime karşı olanlar ve değişimi bizim yapmamızdan rahatsız olanlar, Türkiye'nin çağdaşlaşma yolculuğunun önüne set çekemeyeceklerdir.''

Zaman



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,623 µs