En Sıcak Konular

Hrant Dink davasında şok gelişmeler!

2 Ekim 2007 18:44 tsi
Hrant Dink davasında şok gelişmeler!

Mahkeme, polis muhbiri Erhan Tuncel’in dosyasını istemeyi unuttu; Dink’in avukatları dosyanın istenmesini talep edince ise, “İmha edildi, devlet sırrı” gerekçesiyle reddetti. Muhbirle konuşan polis Zenit’e soruşturma talebi d

Hrant Dink öldürüldükten yarım saat sonra, muhbir Erhan Tuncel ile polis memuru Muhittin Zenit arasında yapıldığı belirlenen konuşmanın yankısı eşliğinde görülen davanın ikinci duruşmasında şok gelişmeler oldu. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşmasında, cinayeti organize etmekle suçlanan “muhbir” Erhan Tuncel’in, İstihbarat Daire Başkanlığı’nda bulunan dosyasının istenmesine karar vermişti.

Ancak dün yapılan ikinci duruşmada, soruşturmayı yürüten savcılara gönderilen ve incelendikten sonra imha edilen dosyanın, istenmesinin unutulduğu ortaya çıktı.

Dink Ailesi’nin avukatları bu gelişme üzerine, dosyanın yeniden istenmesini talep etti. Ancak, mahkeme bu kez talebi reddetti.

Avukat Erdal Doğan, durumun bir hukuk skandalı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Mahkeme dosyanın imha edildiğini ve gizli olduğu gerekçesiyle, talebimizi reddetti. Bu, Usül Yasası’na aykırıdır. Yine talebimiz olacaktır. Devlet sırrı da olsa bu sır mahkemeden gizlenemez.”

“GEBERMİŞ” DİYEN POLİSE SORUŞTURMA YOK
Dink Ailesi’nin, cinayeti önceden bildiği Erhan Tuncel’le yaptığı telefon görüşmelerinde açıkça ortaya çıkan polis memuru Muhittin Zenit hakkında soruşturma açılması talebi de reddedildi.
Buna karşılık, söz konusu telefon kaydını haber yapanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Tuncel’le “ilişki” kurmakla görevlendirilen polis Zenit, Dink cinayeti işlendiği sırada Bayburt’ta görevdeydi. Geçen hafta Tuncel’le konuşması, gündeme bomba gibi düştü. Zenit, Dink için “Gebermişse gebermiş” diyor, ancak katilin olaydan sonra kaçmamasının planlandığını belirtiyordu.

Bu olayın ardından polis Zenit’in, Ankara’ya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in yanına atandığı öğrenildi.

Dink cinayetinin ardından Akyürek hakkında da müfettiş soruşturması başlatılmış, ancak Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevinden bu yana cinayetin işleneceğinden haberdar olduğu öne sürülen Akyürek’in “kusuru” olmadığı bildirilmişti.

DÖRT BUÇUK AY SONRAYA ERTELENDİ
Dink Ailesi avukatı Erdal Doğan’ın dikkat çektiği bir diğer konu ise, davanın dörtbuçuk ay sonraya ertelenmesi. Doğan’a göre dava sürecinin uzaması hem müdahil hem de sanıklar açısından sakıncalı.


ntv



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,486 µs