En Sıcak Konular

'Fed'in faiz artırımı kademeli olacak'

19 Kasım 2015 16:00 tsi
'Fed'in faiz artırımı kademeli olacak' Fed'in ilk faiz artırımının aralık ayında gerçekleştirileceğine ilişkin beklentiler güçlenirken, ekonomistler faiz artırım sürecinin kademeli olacağı görüşünde birleşti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekim toplantısına ait tutanakların açıklanmasının ardından, ilk faiz artırımının aralık ayında gerçekleştirileceğine ilişkin beklentiler güçlenirken, ekonomistler faiz artırım sürecinin kademeli olacağı görüşünde birleşti.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün akşam yayımlanan 27-28 Ekim tarihli toplantı tutanakları, birçok Fed yetkilisinin faiz artırımına aralık ayında başlanmasını desteklediğini ortaya koydu.

AMP Capital Yatırım Strateji Başkanı ve Başekonomisti Shane Oliver, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ilk faiz artırımına aralıkta gideceği ihtimalinin güçlenmesinin yakın vadede hisse senedi piyasasında daha fazla volatiliteye (oynaklık) neden olabileceği uyarısında bulundu.

Oliver, "Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), Çin ve Japonya'nın da aralarında bulunduğu diğer ülkelerde hala gevşek para politikalarının uygulanması, yükselen doların Fed'i kısıtlaması, faiz artırım sürecin büyük ihtimalle kademeli olacağı ve dolar bazlı olmayan hisse senetleri de nedenler arasında. Ben süregelen büyüme ve enflasyon oranlarına baktığımda, faiz artırımının çok kademeli olacağını öngörüyorum" değerlendirmelerini yaptı.

PhillipCapital Türkiye Araştırma Direktörü Özlem Bayraktar ise Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin genel olarak sürecin çok daha kademeli ve yavaş olacağı konusunda hemfikir göründüğüne dikkati çekerek, "Bu da gelişmekte olan ülkeler çerçevesinde baz senaryo olarak alınan ve dolayısıyla özellikle 2016'nın ilk yarısında fırsat pencerisi yaratan bir unsur olarak ön plana çıkıyor" diye konuştu.

AA



Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,082 µs