En Sıcak Konular

İzmir'deki bombalar gece bırakılmış

2 Ekim 2007 17:00 tsi
İzmir Emniyet Müdürü Çapkın, bombaların zaman ayarlı olduğunu, çevredeki kameraların geceyarısı bombaları bırakanları kaydettiğini açıkladı.

İkinci bomba geceyarısı, çalıntı motosikletle bırakılmış. Bu sırada kameralar da kaydetmiş.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile patlamaların olduğu Şirinyer’de inceleme yaptı, bilgi aldı.

Bakan Gönül, sabah 07.30’da ve 11.00’de iki patlama olduğunu, olay yerleri arasında 100 metre mesafe bulunduğunu, sabah çöp bidonundaki bombanın patlaması sonucu bir temizlik görevlisi kolunu ve bacağını kaybettiğini, motosikletin üzerine bırakılan ikinci bombanın patlamasıyla da 1 kişinin öldüğünü anlattı.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise bombaların bulundukları yere dün gece yarısı bırakıldığını bazı kamera kayıtlarından tespit ettiklerini bildirdi.

İkinci patlamanın, halı mağazası önünde bulunan motosikletin selesine konulan bomba sonucu meydana geldiğini belirten Çapkın, “Motosikletin çalıntı olduğunu belirledik. Zaman ayarlı plastik patlayıcı olduğu ihtimali üzerinde duruyoruz. Konuyla ilgili incelemeler sürüyor” dedi.

MOTOSİKLETİ ECZACI KENARA ÇEKMİŞ

Patlamanın meydana geldiği yerde bulunan eczanenin sahibi Ümran Civan, selesine bomba konulan motosikletin iş yerlerinin önüne dün gece konulduğunu söyledi. Civan, dün saat 22.30 sularında iş yerlerini kapatırken, patlamanın meydana geldiği motosikletin iş yerinin önünde park edilmiş olduğunu fark ettiklerini belirtti.

Civan, geçişi engellediği için motosikleti kenara çektiklerini, sabah geldiklerinde motosikletin yerinin değişmediğini fark ettiklerini söyledi.

KIRILMAZ CAM ECZANEDEKİLERİ KURTARDI

Motosikletteki bombanın saat 11.00 sularında büyük bir gürültüyle patladığını kaydeden Civan, şöyle konuştu: “Çok gürültülü bir patlama oldu. Eczanemizin camlarını hırsızlığa karşı kırılmaz yaptırmıştık. Camın hemen yanında duran motosikletteki patlamayla cam buz haline geldi ve blok olarak dışarı düştü. Olay sırasında eczanede 14 kişiydik. Camın kırılmaz olması bence 14 kişinin hayatını kurtardı.”

Aktif haber



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,425 µs