En Sıcak Konular

'Güvenli bölge'yi hepsi kabul edecek

13 Kasım 2015 10:37 tsi
'Güvenli bölge'yi hepsi kabul edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şimdi hayır olmaz diyorlar yarın hepsi bunu da kabul edecek. Olmazsa B ve C planlarımız var gerekirse uygulamaya koyarız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da düzenlenecek G-20 zirvesi öncesi CNN İnternational'a konuştu. Ağırlıklı konu Suriye'deki iç savaş ve mülteci kriziydi. Cumhurbaşkanı, Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge talebinde ısrarlı olduklarını yineledi. "Şimdi hayır olmaz diyorlar yarın hepsi bunu da kabul edecek. Olmazsa B ve C planlarımız var gerekirse uygulamaya koyarız" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin hafta sonu ev sahipliği yapacağı G-20 Zirvesi kapsamında CNN International’da Hala Gorani’nin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Suriye’de terörist gruplara yönelik olarak başlattığı hava operasyonlarından bahsetti. Bölgede Rusya ile en iyi ilişkilere sahip olan ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Erdoğan, operasyonlar konusundaki endişelerini G-20 için Antalya’ya gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e aktaracağını söyledi.

'IŞİD'LE SAVAŞIYOR DİYE TERÖRİSTLERE İYİ Mİ DİYECEĞİZ?'

Diğer taraftan Erdoğan Rusya’nın ‘ılımlı muhalifleri’ vurduğunu söyleyince, Gorani, “Bazıları da sizi IŞİD’le savaşan Kürtleri hedef almakla eleştiriyor” dedi. Erdoğan da bu eleştirilere cevaben, “Nusra Cephesi de IŞİD’le savaşıyor. Bu yüzden onlara iyi mi diyeceğiz? İyi terörist, kötü terörist olmaz” diye konuştu.

'GÜVENLİ BÖLGE KONUSUNDA B VE C PLANLARIMIZ VAR'

Öte yandan Erdoğan, Gorani’nin ABD’nin Suriye’de güvenli bölge oluşturulmasına sıcak bakmadığını hatırlatması üzerine, Türkiye’nin bu konuda B ve C planları olduğunu ve gereken zamanda gerekli adımların atılacağını vurguladı.

'2.2 MİLYON MÜLTECİ AVRUPA'YA YÜRÜRSE NE OLUR?'

Bu arada Erdoğan, Türkiye’nin sığınmacılar için yaptığı yardımların bir kez daha altını çizdi. Türkiye’nin 2.2 milyon Suriyeli için 8.5 milyar dolar harcadığını söyleyen Erdoğan, “Gayrısafi milli hasılası Türkiye’den çok daha fazla olan ülkeler mültecilere kapılarını kapattı. Ege’de, Akdeniz’de boğulsunlar diyorlar” dedi. Avrupa’nın daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini belirten Erdoğan “2.2 milyon Suriyeli, Avrupa’ya yürürse ne olacak” diye konuştu.

 



Bu haber 1,105 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,203 µs