En Sıcak Konular

Anayasa taslağı toplum önünde

2 Ekim 2007 16:33 tsi
Anayasa taslağı toplum önünde Hükümet, sivil toplum örgütleri başkanları ve yetkililerini 9 Ekim'de toplantıya çağırdı.Toplantıda Anayasa taslağı çerçeve bilgisi verilecek

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yeni Anayasa değişiklik taslağını anlatmak üzere, TOBB, TİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, KAMU-SEN, TESK ve TZOB başkanları ve yetkililerine 9 Ekim'de toplantıya çağırdı.
TOBB EDÜ'ye bağlı Türkiye Ekonomi PolitikalarI Araştırmalar Vakfı'nda (TEPAV) yapılacak toplantıda, taslakla ilgili çerçeve bilgi verileceği öğrenildi.
Anayasa değişikliği konusundaki tartışmaların büyümesi ve taslağın "uzlaşma" olmadan hazırlandığı eleştirilerinin ardından Ekonomik ve Sosyal Konseyi'in hükümet dışındaki kanadını oluşturan yedi örgüt biraraya geldi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TİSK Başkanı Kudatgobilik, TÜRK-İŞ Başkanı Kılıç, HAK-İŞ Başkanı Uslu, TZOB Başkanı Bayraktar ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 25 Eylül'de ortak bir açıklama yaparak, çağdaş bir anayasa için değişikliğin sağlanması amacıyla bir eylem planı çerçevesinde çeşitli aktiviteler yürütmeyi kararlaştırdıklarını açıklamışlardı.
Türk-iş Başkanı Salih Kılıç, bu komitenin çağrısı çerçevesinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek'in, 9 Ekim'de TEPAV'da kendilerine "Bilim Kurulu"nun hazırladığı yeni Anayasa taslağı ile ilgili bilgi verileceğini söyledi.
TOBB koordinasyonunda yürütülen çalışmalar çerçevesinde, 7 sivil toplum örgütü, çağdaş Anayasa için bir tartışma platformu oluşturacak ve öneriler paketi hazırlayacak.
Platform ayrıca, DİS, KESK ve TÜSİAD başta olmak üzere başta TBMM olmak üzere tüm siyasi partilere, üniversitelere, meslek kuruluşlarına, sendikalara, sivil toplum kuruluşlarına ve medyaya bu platforma katılarak çağdaş bir Anayasa için katkı yapma çağırısında da bulunmuştu.
Platformun, yeni Anayasa'nın ilkelerinin şekillendirilmesi ve geniş bir uzlaşma temelinde TBMM'ye metin sunulması amacıyla yapılacak çalışmalar Ekim'de başlatılacak.

Aktif haber



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,984 µs