En Sıcak Konular

AB'den ahlaksız teklif

12 Kasım 2015 08:41 tsi
AB'den ahlaksız teklif AB Bakanı Dedeoğlu İlerleme Raporu görüşmeleri sırasında AB’den bir komiser yardımcısının mülteci krizinde ilerleme karşılığında raporun yumuşatılmasını gündeme getirdiğini anlattı.

AB Bakanı Beril Dedeoğlu, AB’nin hazırladığı İlerleme Raporu’nu değerlendirirken, “Rapordaki eleştirilerin, Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir kırılma noktasına işaret ettiğini düşünüyorum. Olumlu anlamda. Evet, ağır. Evet, bazı şeyleri insan okurken üzülüyor, bunları duymak istemiyorsunuz. Bir kısmının gerçekten abartılı olduğunu, hangi niyetle yazıldığını görmek çok zor değil. Sonuçta daha iyi bir ülkede yaşamak istiyoruz. Orada da satır aralarında bunun yöntemleri var” yorumunu yaptı.

Bir grup gazeteci ile AB İlerleme Raporu hakkındaki görüşlerini paylaşan Dedeoğlu, şu tespitlerde bulundu:

“Görüşmelerde biz göç konusu, fasıllarla cebelleşiyorduk. İlerleme Raporu gündemimizde yoktu. Yemekte, bir komiserin yardımcısı mıydı hatırlamıyorum. Komisyondan genç birisi ilerleme raporunun göç konusuna denkleştirme girişiminde bulundu. ‘Göç meselesini halledersek şu İlerleme Raporu’nun içini yumuşatır mıyız’ gibi bir şey söylendi. Ben bir anda nasıl bir çıkış yaptıysam, diplomat olmamanın avantajını kullandım herhalde. ‘Yayınlayın kim korkar, yani ‘Neysek oyuz’ tavrına bir girdim. Sayın Komiser bana ‘Siz galiba sert bir hocaydınız’ dedi. O bir daha asla gündeme gelmedi onun da altını çizmek isterim.

‘Raporu hazırlarken siz neye bakıyorsunuz?’ dedim. İşte ‘Siz neyi tartışıyorsanız biz de onu tartışıyoruz’ dedi. ‘Peki hiç parlamentoya komisyona gelip gidenler olmuyor mu size bilgi vermek için’ dedim. ‘Bu sene çok oldu’ dediler. Kimler gitti, onu sormadım. Ama ‘Epey bir gelen giden oldu bize bilgi vermeye hevesli...’ (‘Yani Atlantik ötesinden falan mı?’ sorusu üzerine) O kadarını sormadım. Ben lobi yapıldığı izlenimine kapıldım. Ancak bu tür faaliyetler yapılıyor ise Tükiye’nin de kendisine bakıp o alanı kendisinin ya da başka kurumların niye doldurmadığını da düşünmesi gerekir. ‘Vay böyle yaptılar’ demenin bir anlamı yok. ‘Biz niye yapmadık’ demek daha yararlı.

Hürriyet



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,469 µs