En Sıcak Konular

İzmir Buca'da iki patlama: 1 ölü, 5 yaralı

2 Ekim 2007 14:09 tsi
İzmir Buca'da iki patlama: 1 ölü, 5 yaralı 
İzmir'in Buca İlçesi Şirinyer semtinde sabah saatlerinde 3.5 saat arayla iki patlama meydana geldi. İlk patlamada iki kişi yaralanırken, çok yakında gerçekleşen ikinci patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

İZMİR'in Buca İlçesi Şirinyer semtinde, belediye temizlik işçisinin Şirinyer’de bir alışveriş mağazasının yakınında bulduğu bir poşeti, tenekeden yapılma çöp küreğine alıp, plastik çöp bidonuna koyduğu sırada patlama oldu. Olayda temizlik görevlisi Mustafa Özşefik ile yoldan geçen Metin Bayaz yaralandı.

İKİNCİ PATLAMA

İlk patlamanın ardından İzmir’in Buca İlçesi Şirinyer semtindeki ikinci patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Şirinyer’de sabah saatlerinde ilk patlamanın meydana geldiği alışveriş mağazasının yakınındaki halı satış mağazası ve eczanenin önünde bir patlama daha oldu.

DHA muhabiri Turaç Top'un bildirdiğine göre, ikinci patlama birinci patlamanın olduğu yere 100 metre mesafede. Motosiklet selesine bırakılan bomba, bir halı dükkanının önünde infilak etti.

İzmir'de geçtiğimiz aylarda bir pazar yerinde meydana gelen patlamada da bomba motosiklet selesine bırakılmıştı.

Patlamanın ardından halı satış mağazasında meydana gelen yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

BOMBA MOTOSİKLETE BIRAKILMIŞ

İzmir’in Buca ilçesinin Şirinyer semtinde, ikinci patlamanın, kaldırıma bırakılan motosikletin arka koltuğundaki pakette bulunan bombanın infilak etmesi sonucu meydana geldiği belirlendi.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde 2 kişinin yaralandığı ilk patlamanın meydana geldiği alışveriş mağazasının yakınındaki halı satış mağazası ve eczanenin önündeki ikinci patlamayla ilgili soruşturma sürüyor.

Olayın ardından patlamanın meydana geldiği bölgeye gelen çok sayıda polis ekibi, çevre güvenliğini alarak, vatandaşları uzaklaştırdı.

Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, olayı yaşayan bazı vatandaşların sinir krizi geçirdikleri görüldü.

Olay yerine gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı uzman polislerin yaptığı ilk incelemede, halı satış mağazası ve eczanenin önüne park edilen bir motosikletin arka koltuğundaki paket içinde bulunan bombanın infilak etmesi sonucu patlamanın meydana geldiği belirlendi. İlk incelemelere göre, bombanın zaman ayarlı ve parça tesirli olduğunun tespit edildiği öğrenildi.

ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir’in Buca İlçesi Şirinyer semtinde patlamaların olduğu yerde incelemelerde bulundu.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’dan bilgi alan Gönül, patlamada ölen kişinin seyyar milli piyango bayisi Atilla Eraslan olduğunu bildirdi.

Bakan Gönül, şu bilgileri verdi:

"Bugün İzmir’de iki patlama meydana geldi. Birisi, saat 07.30’da diğeri 11.00’da. Olay yerleri arasında 100 metre mesafe var. Sabah çöp bidonuna konulan bombanın patlaması sonucu bir temizlik görevlisi kolunu ve bacağını kaybetti. Burada ise motosikletin üzerine bırakılan patlayıcı, 1 kişinin ölümüne neden oldu. Yaralıların durumu ağır değil. Bir temizlik görevlisinin görev yaparken organlarını kaybetmesi hepimizi üzdü. Milli piyangocu Atilla Eraslan’ın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduk ailesine baş sağlığı diliyoruz."

POLİS EKİPLERİ ALARMDA

Olay yerindeki görgü tanıklarının bilgisine başvuran polis ekipleri, üzerinde bombalı paket bulunan motosikleti kaldırıma bırakan 2 kişinin eşkalini tespit etti.

Polis ekipleri, eşkalleri belirlenen iki şüphelinin yakalanması için bölgede geniş çaplı uygulama başlattı.

HASTANEYE 5 KİŞİ GETİRİLDİ

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Kasap, Şirinyer’de meydana gelen ikinci patlamanın ardından hastanelerine 2’si psikolojik travma geçiren, 3’ü yaralı olmak üzere toplam 5 kişinin geldiğini kaydetti.

Kasap gazetecilere yaptığı açıklamada, 2’si patlamaya bağlı psikolojik travma geçiren 5 kişinin tedavisine başlandığını, yaralıların durumunun ağır olmadığını kaydetti.

Yaralılardan Arif Abay’ın bacağında kırık ve yanıklar bulunduğu için ameliyata alındığı, Cemal Özdemir ve Mehmet Oktay’ın tedavilerinin ayakta yapıldığı kaydedildi.

Muammer Sağır ve Rezzan Çetin’in ise patlama nedeniyle şok geçirdiklerini ve tedavilerinin sürdürüldüğü belirtildi.

Yaralılardan Arif Abay, ameliyattan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, evine giderken aniden patlama meydana geldiğini ve başka bir şey hatırlamadığını söyledi.

"İKİ ŞÜPHELİ PAKET DAHA VAR" İHBARI

İzmir’in Buca ilçesinde meydana gelen patlamaların ardından, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve İzmir Valisi Cahit Kıraç, Urla’daki programlarını yarıda keserek, olay yerine hareket etti.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün (İYTE) Urla’daki yerleşkesinde düzenlenen yeni eğitim yılı açılış törenine katılan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve İzmir Valisi Cahit Kıraç, bir patlamanın daha meydana geldiği haberi üzerine, programı yarıda keserek, olay yerine gitti.

Diğer yandan, eşkali bildirilen bir şüpheli üzerinde polis ekiplerinin çalışma başlattığı bildirildi.

Olay yerinde 2 şüpheli paket daha bulunduğu ihbarı üzerine bölgede önlemler artırıldı.
     
İLK PATLAMA NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Olay bugün saat 07.50 sıralarında Şirinyer'de bir alışveriş mağazası yanındaki çay bahçesinin kenarında meydana geldi. Belediyenin temizlik işini yapan MNA Yamanlar isimli şirkette görevli temizlik işçisi 42 yaşındaki Mustafa Özşefik, her sabah yaptığı gibi, çevredeki çöpleri süpürüp, içine koymak için çay bahçesindeki plastik çöp bidonunu yanına aldı.

Yoldaki çöpleri süpürmek için çay bahçesindeki merdivenlerden caddeye çıkarken, yerde bir poşet gördü. Poşeti, teneke kutuya sap takılarak yapılan çöp küreğinin içine süpüren Özşefik, kapağını açtığı çöp bidonuna boşaltacağı sırada patlama oldu. İşe gidiş saati olduğundan, caddede özellikle araç trafiğinde yoğunluk yaşandığı sırada meydana gelen patlamada, temizlik işçisi Mustafa Özşefik'in sol bacağı ve sağ kolu koptu. Yoldan geçenlerden 41 yaşındaki Metin Bayaz da yaralandı. Yakındaki büfenin de camları kırıldı. Yaralılar ambulanslarla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Özşefik, ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedildi. Özşefik'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, Bayaz'ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

BOMBA İMHA EKİPLERİ İNCELİYOR

Olayın ardından patlamanın olduğu yere gelen polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları bombayla ilgili incelemelere başladı. Henüz patlayıcının türünün ve bombanın tipinin belirlenemediği belirtildi. Çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

10 YILDIR ÇALIŞIYORMUŞ

Patlamada ağır yaralanan temizlik işçisi Mustafa Özşefik'in evli, iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Olayın duyulmasının ardından Özşefik'in eşi Seliha, oğlu Yusuf ve kızı Sevgi, hastaneye geldi. Gözyaşlarına boğulan anne ve iki çocuğu, teröre lanet yağdırdı. Özşefik'in eşi Seliha Özşefik, “Sabah vedalaşıp işine gönderdik. Acı haber hemen ulaştı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Lanet olsun'' diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Buca İlçesi'nde oturan Özşefik'in, 10 yıldır temizlik işçisi olarak şirkette çalıştığı, 2 yıl sonra da emekliliği hak edeceği kaydedildi. Patlamadaki diğer yaralı Metin Bayaz'ın ise, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketlerinden İZELMAN'da gişe görevlisi olarak çalıştığı, evinden çıkıp işe giderken yerinden geçtiği sırada yaralandığı öğrenildi.

KOPAN PARÇALARI ARADILAR

Bu arada, yaralı Mustafa Özşefik'in çalışma arkadaşları, patlamada kopan bacağı ve kolunun parçalarını dikilmek üzere aradı. Olay yerindeki tüm aramalara rağmen, bu parçalar bulunamadı.

ÇOK KORKMUŞLARDI

Olayın görgü şahitlerinden, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde görevli Burçin Okan, “Patlama olduğunda çalıştığım hastaneye gitmek üzere olay yerinden otobüsle geçiyordum. Bir anda ses duyuldu ve iki kişinin patlamayla birlikte yere kanlar içinde yığıldığını gördüm. Vatandaşlar büyük panik yaşadı. Herkes kaçmak için otobüslere doğru koşmaya başladı. Çoğunlukla okullarına giden öğrenciler vardı. Otobüs şoförleri kapıları açıp onlardan bazılarını araçlara aldı. Daha sonra da görevlilerin hemen olay yerine geldiğini gördüm'' dedi.

ORTA ŞİDDETTE PATLAMA

Olay yerinde inceleme yapan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, “Orta şiddette bir patlama. Biri ağır iki yaralımız var. Kim tarafından ne amaçla yapıldığıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattık. Soruşturmamız devam ediyor. İncelemeyi hassasiyetle sürdürüyoruz'' dedi. Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, görevlilerden bilgi aldı.

Milliyet



Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,412 µs