En Sıcak Konular

Salak desinler diye model oldu

2 Ekim 2007 13:20 tsi
Solcu şairin manken kızı hayatıyla ilgili çarpıçı gerçeği anlattı

Eylem Şenkal'ın solcu şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in kızı olduğu ortaya çıktı. Bu gerçeği tam 23 yıl boyunca herkesten sakladığını söyleyen ünlü model, yaşadığı travmaları anlattı.

ÖLDÜ BİLİNİYORUM, ASIL ADIM ZEYNEP

Annem ve ben öldü biliniyoruz. Çünkü evimiz yakıldı ve bu olaylardan sonra babam nüfus cüzdanlarımızı değiştirdi. Yani 7 yaşımdan beri kendi nüfus cüzdanımı kullanmıyorum. İlkokula kadar hep kaçtık annemle. Bir de benim annem ve babam evlenmemişlerdi. Yani babamın bütün hakları ilk eşi ile ağabeyimde. Evim bile olmadı Babamın sol davaları yüzünden kaçtık. O dönemleri biliyorsunuz, kötü günlerdi. Bizi babamın arkadaşları kaçırdı. İlkokul son sınıfa kadar evim bile olmadı. Erzincan'da, Tunceli'de, Adana'da, yani kaça kaça her yerde kaldık. Bunun ortaya çıkması, bizim bu ülkede durmamamız demek. Kendi nüfusunu kullanmıyorsun, bir düşünsene!

SALAK DESİNLER DİYE MANKEN OLDUM

Asıl adım Zeynep 30 yaşındayım ve çok ciddi travmalar atlattım. Ömrüm 'Biz terörist değiliz'i ispatlamaya çalışmakla geçti. Milli Takım'da voleybol oynamamın sebebi de bu, 'Ben gerizekalıyım, salağım' deyip modelliğe girmemin sebebi de bu... Asıl adım Zeynep ama tüm bunlardan dolayı Eylem Şenkal diye bir varlık yaratmışım, işte bu kızı yaşatıyorum ben.

Hasan Hüseyin Korkmazgil kimdir?

1927 Gürün doğumlu Hasan Hüseyin Korkmazgil, Ahmet Kaya'nın şiirlerinden bestelediği şarkılarıyla ünlendi. "Acıyı Bal Eyledik", "Acılara Tutunmak" gibi şiirleri bir dönem slogan haline gelen Korkmazgil, öğretmenlik yaptığı yıllarda siyasi eylemde bulunduğu gerekçesiyle görevinden alındı, tutuklandı, hüküm giydi. Kızılırmak kitabı nedeniyle hakkında 142. maddeden dava açıldı, yargılandı, beraat etti. 26 Şubat 1984'te Ankara'da hayatını kayden Korkmazgil, birçok siyasi gecede sahneye çıkmıştı.

Hürriyet

 



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,461 µs