En Sıcak Konular

PKK'ya ağır darbe, terör yuvaları vuruldu

4 Kasım 2015 09:37 tsi
Diyarbakır'dan kalkan Türk F-16'ları, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki ana üssü Kandil ve çevresindeki 6 kampı vurdu. Hava operasyonlarında örgütün toprak altı sığınakları imha edildi

Teröristlerin Hakkâri ile Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde kullandığı barınak, toprak altı sığınak ve silah mevzileri hava harekatıyla imha edildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, dün Hakkâri ile Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerindeki bölücü terör örgütünce kullanılan bölgelere hava harekatı düzenlendi. Harekatla teröristlere ait barınak, toprak altı sığınak ve silah mevzileri imha edildi. Şırnak'ta ise arazi araması yapan güvenlik güçleri teröristlere ait sığınakta 300 Doçka mermisi ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirdi. Öte yandan Suriye'den yasa dışı yollarla yurda girmeye çalışan terör örgütü DAEŞ üyesi bir kişi de gözaltına alındı. Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle ezansız kalan Dağlıca halkı, bölgedeki askerler sayesinde yeniden ezana kavuştu. "Ezan susmaz" diyen Mehmetçik, cami hoparlörünü değiştirdi. 2 Kasım'dan itibaren Dağlıca halkı da ezan sesiyle birlikte korkmadan camiye gitmeye başladı. Dağlıca'da seçim sandıklarından ise HDP'ye şok çıktı. HDP sadece 200 oy alırken, AK Parti'ye ise 185 oy çıktı. AK Parti ile birlikte diğer partilere toplam 281 oy gitti. Geçen temmuz ayında terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan "Huzur ve demokrasi" operasyonları yurt içinde ve yurt dışında PKK'nın belini kırarken, bölgedeki vatandaşa da derin bir nefes aldırdı. Dağlıca halkının yaşadıkları ise terör örgütü PKK'nın bölge insanına verdiği zararı gözler önüne seriyor.
 
İKİYAKA TEMİZLENDİ
 
Yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlarda destan yazan Mehmetçik, tüm Türkiye'yi duygulandıracak bir başarıya imza attı. 3 bin 500 metreyi bulan İkiyaka Dağları'nın zirvesinde amansız bir mücadele yürüten ko,mandolar ve bordo bereliler, "Türkiye'nin Kandil'i" olarak bilinen dağları hainlerden temizledi. SABAH'ın duyurduğu bu temizlikle PKK için stratejik önemi yüksek bir bölgede kontrol sağlandı.
 
HAİNLER YANITINI ALDI
 
Siirt Afetevleri Mahallesi'nde devriye görevi yapan zırhlı polis aracındaki ekibe, terör örgütü PKK mensuplarınca silahlı saldırı yapıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 kadın terörist de sağ yakalandı. Çatışmada ayağından yaralanan polis memuru ise kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı polisin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
 
SIĞINAKLAR İMHA EDİLDİ
 
Terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yapılan hava saldırılarında "toprak altı" sığınakları imha edildi. Örgütün Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil kampalarına yönelik nokta operasyonlarda kış yapılanması için hazırlanan yaşam malzemeleri, silah ve cephanelikler tam isabet atışlarla vuruldu.
 
KIRKLARELİ'NDE TERÖR BASKINI
 
Kırklareli Üniversitesi Öğrencileri Kültür Derneği'nde (KÖK-DER ) "PKK terör örgütü adına bağış toplamak", "örgüt kurmak" ve "PKK terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla yapılan aramada, 14 kişi gözaltına alındı. Aramalarda evrak, afiş ve sopalar ile içinde bir miktar para olduğu belirlenen bağış kutusu bulundu. Şüpheliler yoğun güvenlik önlemleri altında Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,673 µs