En Sıcak Konular

Karayalçın'dan 'evet' oyu çağrısı

2 Ekim 2007 13:13 tsi
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, yeni anayasa hazırlığıyla ilgili olarak "Güçlü bir siyaset mühendisliği tasarımı ve üretken bir diyalog ortamı bulunmadan, yani altyapı olmadan istense de mutabakat sağlanamaz" dedi.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, yeni anayasa hazırlığıyla ilgili olarak "Güçlü bir siyaset mühendisliği tasarımı ve üretken bir diyalog ortamı bulunmadan, yani altyapı olmadan istense de mutabakat sağlanamaz" dedi.

Karayalçın, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde yeni anayasa hazırlığı çalışmaları ve 21 Ekim'de gerçekleştirilecek referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM'nin yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni anayasa hazırlığıyla ilgili yaklaşımlarını ortaya koyduklarını ifade eden Karayalçın, şöyle konuştu:

"Sayın Meclis Başkanı'nın açıklaması yetersiz, Sayın Başbakan'ın açıklaması ise yanlış bir yolun benimsendiğini göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanı da kamuoyu da bu yaklaşımdan bir mutabakatın çıkmayacağını, tam tersine bu anlayış nedeniyle anayasa çalışmalarının toplumumuzdaki farklılıkları ve ayrılıkları daha da derinleştireceğini bilmelidir.

Güçlü bir siyaset mühendisliği tasarımı ve üretken bir diyalog ortamı bulunmadan, yani altyapı olmadan istense de mutabakat sağlanamaz."

Elde edilebilecek en üst mutabakat düzeyinin sağlanabilmesi için TBMM Başkanı Toptan'ın "ivedilikle durumdan görev çıkarması", öneri metni TBMM'ye gelmeden de çalışmaları başlatması gerektiğini kaydeden Karayalçın, bu bağlamda öncelikle partiler arası bir komisyon kurulmasını istedi.

Karayalçın, 21 Ekim'de gerçekleştirilecek referanduma da değinerek, partisinin yaklaşık 2 yıl önce cumhurbaşkanını iki turlu seçimle halkın seçmesini önerdiğini söyledi.

"Şimdi tüm SHP'lileri ve yandaşlarımızı 21 Ekim referandumunda 'evet' oyu kullanmaya çağırıyoruz" diyen Karayalçın, seçmenlerin referandumda şu anki anayasanın cumhurbaşkanının görev ve yetkilerini tanımlayan 104. maddesi üzerinden oy kullanacaklarını hatırlattı. Karayalçın, "Referandumda 'evet' sonucu çıktıktan sonra anayasa değişiklikleri çerçevesinde artık 104. madde değiştirilemez ya da yeniden referanduma gidilmesi gerekir" diye konuştu.

haber 10



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs