En Sıcak Konular

Müşterisini memnun eden firmalar

2 Ekim 2007 13:08 tsi
Müşteriyi en çok memnun eden, en güvenilir markalar belli oldu. Su markalarından gazlı içeçeklere, benzin istasyanundan hastanelere müşterisini memnun edenler.

TÜRKİYE’DE müşterisini en fazla memnun eden sektörler su, meyve suları ve gazlı içecek sektörleri oldu. Kamu ve özel sektördeki müşteri ve vatandaş memnuniyetini net olarak ortaya koyan Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2007 yılı 2. çeyrek sonuçları açıklandı. Türkiye çapında değişik sektörleri ve bu sektörlerdeki kurumları kapsayacak şekilde 3 ayda bir yapılan TMME, ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre binde 2 (0.2 puan) artarak yüzde 74.1 oldu. Endekste, su, meyve suları ve gazlı içecek sektörlerinin 86 puanla ‘en fazla memnuniyet veren’ sektörler olarak öne çıktı. Su sektöründe müşterisini en fazla memnun eden kurum 86 puanla Erikli oldu. Meyve suyunda 86 puanla Pınar ve gazlı içecekte ise yine 86 puanla Uludağ birinci sırada yer aldı. Alkollü içecek sektöründe Efes Biracılık, akaryakıtta Opet ve ilk kez bu yıl ölçümlenen havayolu sektöründe de THY bu çeyreği lider tamamladı. Kişisel bilgisayarlarda uluslararası markalar öne çıktı.

ÖZEL HASTANELER BİRİNCİ

TMME’de 2007 2. çeyrekte ölçülen hastaneler sektöründe 68 puanlık bir memnuniyet ölçülürken bu seviye geçen yıl 67 puan olarak belirlenmişti. Hastaneler arasında 73 puanla özel hastaneler ve üniversite hastaneleri birinciliği yakalarken, son sırada 65 puanla devlet hastaneleri yer aldı.

 

 

Aktif haber

 

 

 

 

 



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,512 µs