En Sıcak Konular

Akdoğan: Yüzde 49 beklediğimizden yüksek ama sürpriz değil

3 Kasım 2015 11:23 tsi
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan AK Parti'nin 1 Kasım Genel Seçimleri'ndeki zaferini değerlendirdi. Akdoğan, yüzde 49'un beklediklerinden yüksek olduğunu ancak sürpriz olmadığını söyledi.

Akdoğan, "Arazide bir sessilik hali var demiştim. Bu sessizlik seçime ilgisizlik anlamında değildi. Millet kararını vermiş, pozitif bir sonuç çıkabilir demiştim. Biz 46-47'lerde bir sürpriz bekliyorduk. Bu biraz daha yüksek oldu ama AK Parti için yüzde 49 sürpriz değil. 2011'de de yüzde 49 almıştık" diye konuştu.

"7 Haziran sonrası AK Parti için ANAP gibi dağılma sürecine girecek" gibi yorumlar yapıldığını hatırlatan Akdoğan, "Bu çok önemli bir şeydir. AK Parti'nin benzetilen partiler gibi olmadığı anlaşıldı. 3-4 ayda seçmen kanaati aslında bu kadar dramatik değişimler yaşamaz" diye konuştu.

"MUHALEFET BÜTÜNLEMEYİ GEÇEMEDİ"

AK Parti'nin başarısını "güven ve istikrar" vurgusuna bağlayan Başbakan Yardımcısı, şu değerlendirmeyi yaptı:
"AK Parti'nin başarısında güven ve istikrar vurgusu çok önemli. Vatandaş partilerin 3-4 aydaki performanslarını gördü. Milletin bunlarla uğraşacak hali yok. Yükseltme sınavları vardı, AK Parti notunu yükseltti ama onlar bütünlemeyi geçemedi. İktidar ortağı olma şansını geri çevirirseniz, vatandaş size destek vermez."

"SALDIRILAR AK PARTİ İKTİDAR OLMASIN DİYE YAPILDI"

Akdoğan, yaşanan terör saldırılarının söylenildiğinin aksine AK Parti'nin tek başına iktidar olmaması için yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Daha önce istikrar AK Parti'ye kazandırdı diyorlardı şimdi istikrarsızlık kazandırdı diyorlar. Önce bir karar verin. patlayan bombalar, terörün azması AK Parti'nin tek başına iktidar olmasın diye yapılan şeyler. AK Parti süreci iyi yönetti.
3 hafta kala Ankara'da bomba patlatmak seçim yapılmaması için çaba harcamak demektir. Bunlar AK Parti'ye karşı hamle olarak yapıldı. Yıllarca terör siyaseti yapıyorsunuz sonra görüşmeye bile gelmiyorsunuz. Bu olaylar AK Parti'ye karşı yapılan şeylerdir."

"KİMSE AK PARTİ AYRIMCILIK YAPTI" DİYEMEZ

Yalçın Akdoğan, 13 yıllık iktidarı boyunca AK Parti'nin herkese hizmet götürdüğünü söyledi. "Kimse AK Parti hizmette ayrımcılık yaptı diyemez" ifadesini kullanan Başbakan Yardımcısı, "AK Parti bunu yaptığı için başarılı oldu. Bize oy verenleri de anlamaya çalıştık. Ama diğer partiler de empati yapmalı. Bu çaba muhalefette de olursa siyasette kaliteye ulaşılabilir" şeklinde konuştu.

SEÇİM VAATLERİ

Partisinin seçim vaatlerine de değinen Akdoğan, Bunların hepsini yapacağız. Dün Sayın Başbakanımız MYK toplantısında talimat verdi. Hükümet kurulmasından sonra 100 günde atacağımız adımları planlıyoruz. Burada Türkiye'nin kaybedecek bir günü yok" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Yalçı Akdoğan'ın canlı yayındaki sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

Seçim gecesi bazı yöneticilerin AK Parti Genel Merkezi'nde bu sonuca çok şaşırdığı okuduk. Siz bu kadar şaşırdınız mı?
Ben geçen haftada söylemiştim bir sessizlik var ve seçmen sandığa gitmeyecek anlamında değil millet kararını vermiş ve sürpriz sonuçlar çıkabilir demiştim bizim lehimize. Nitekim öyle oldu. Bizde 46-47’lerde bir sürpriz bekliyordum bu daha yüksek bir sürpriz oldu. Biz 2011’de de yüzde 49 aldık o yüzden yüzde 49’da çok sürpriz değil. 41’e düşünce bir takım yorumlar yapıldı sonun başlangıcı gibi. Bunun öle olmadığı çıktı. Muhteşem bir geri dönüş. Partilerin ömrü vardır aşağı doğru gide, geçmiş dönem partileriyle benzerlik kurmak filan AK Parti’nin kaderinin böyle olmadığı anlaşıldı. 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşananlar seçmen kanaatinin üzerine etkili oldu. Hükümet kurma girişimlerinden yaşananlar, terör hadiselerinden sonra partilerin takındıkları tavırlar ve seçim sonuçlarından seçmenin mesajını kim doğru anladı kendini yeniledi. Bu üç faktör önemli değişikliklerin meydana gelmesine sebep oldu. Vatandaşımız istikrar istiyor. Partilere baktı bir araya gelemiyorlar, taşın altına elini koyamıyorlar. 2023 hedefleri diyorsunuz Türkiye büyüyor derken birden bir türbülans. Birbirileri ile anlaşamayan görüşemeyen siyasi partiler, iktidar ortağı olmak istemiyor filan. Vatandaş bundan dolayı onlara bütünlemeyi geçirmedi. Burada iktidar ortağı olmak açısından bir şans verildi onlara ama bu şansı geri teptiler. Tek başınıza zaten olamıyorsunuz o zaman siyaset yapma derdiniz yok demektir.

ntv



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,480 µs