En Sıcak Konular

Dünya liderlerinden Davutoğlu'na tebrik telefonları

3 Kasım 2015 09:10 tsi
Almanya Başbakanı Merkel, Filistin Devlet Başkanı Abbas, Yunanistan Başbakanı Çipras ve Pakistan Başbakanı Şerif, Ahmet Davutoğlu'nu seçim başarısından dolayı tebrik etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif,  AK parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak 1 Kasım milletvekili genel seçimindeki başarısından dolayı tebrik etti.
 
Başbakanlık Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla aradığı bildirildi.
 
Merkel'in görüşmede, Başbakan Davutoğlu'nu seçimdeki başarısından dolayı tebrik ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Sayın Başbakanımız, tebriki için Şansölye Merkel’e teşekkür etmiş, seçimlerin barışçıl bir ortamda, yüzde 85’in üzerinde bir katılım oranıyla gerçekleştiğini, bu durumun Türk demokrasisinin olgunluğunu gösterdiğini, Türk halkının siyasi, demokratik ve ekonomik istikrardan yana tercihte bulunduğunu ifade etmiştir."
 
Mahmud Abbas
 
Filistin Devlet Başkanı Abbas görüşmede, Başbakan Davutoğlu'nu seçimdeki başarısından dolayı tebrik etti.
 
Abbas'ın İsrail-Filistin ihtilafında yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere en kısa sürede Türkiye'yi ziyaret ederek, Davutoğlu ile bir araya gelmeyi arzu ettiği belirtildi.
 
Aleksis Çipras
 
Yunanistan Başbakanı Çipras'ın ise Başbakan Davutoğlu ile yaptığı görüşmede, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin Türkiye ve Yunanistan arasında güçlü bir işbirliğini her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulur kıldığını ifade ettiği, kasım ayı içinde ikili ilişkiler ve başta göç krizi olmak üzere, güncel gelişmeleri ele almak üzere Türkiye'yi ziyaret etmek istediğini ifade ettiği vurgulandı.
 
Açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun Çipras'a teşekkür ettiği, kendisini Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyacağı ifade edildi.
 
Pakistan Başbakanı Şerif
 
Başbakan Davutoğlu'nu arayan Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in de seçim sonuçlarının Pakistan'da büyük mutlulukla karşılandığını dile getirdiği, Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirmeye kararlı olduklarını belirttiği bildirildi.
 
Bosna Hersek ve Karadağ'dan da tebrik telefonu
 
Öte yandan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzetbegovic ve Karadağ Başbakanı Milo Djukanovic, 1 Kasım genel seçiminde AK Parti'nin kazandığı zafer nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu tebrik etti.
 
İzetbegovic mesajında, tüm Türkiye'yi kutladığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, AK Parti'nin ülke ekonomisi, gelişimi ve istikrarı için ne anlama geldiği noktasında kararını verdi" ifadesini kullandı.
 
Karadağ Başbakanı Djukanovic de AK Parti'yi dün kazandığı zaferden dolayı "yürekten kutladığını" belirterek, seçim sonuçlarının tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.
 
İran'dan tebrik
 
İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, "Kardeş Türkiye halkının yüksek katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilen milletvekili seçimleri dolayısıyla Türkiye hükümeti ve milletini tebrik ediyoruz" dedi.

AA
 

Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,275 µs