En Sıcak Konular

19 bin YTL'ye lüks otomobil

2 Ekim 2007 13:07 tsi
19 bin YTL'ye lüks otomobil İran'ın yılan hikayesine dönen otomobilleri nihayet geldi. Samand marka otomobiller 19 bin 900 YTL'ye satışta. İşte Samand'la ilgili ayrıntılar ve arabanın içinden ilk fotosu.

İranlı Khodro Company (IKCO) firması tarafından üretilen ''Samand'' marka 375 otomobil, Türkiye'ye getirildi.

''Samand''ın Türkiye Distribütörü MYS Otomotiv'in Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Seskır, yaptığı açıklamada, otomobilin ithalatına yönelik tüm prosedürleri tamamladıklarını belirterek, İran otomobilini kısa süre sonra Türk tüketicisiyle buluşturacaklarını söyledi.

Aktifhaber'e göre geçtimiz ay İran'daki fabrikaya 2007 yılı için 3 bin araç siparişi verdiklerini anlatan Seskır, ''Yaklaşık 2.5 yıl süren görüşmelerin ardından 'Samand' nihayet Türkiye'de. İlk planda 375 adet otomobil geldi. Ramazan Bayramı'nın ardından 19 bin 990 YTL'den satışına başlıyoruz'' dedi.

Şükrü Seskır, ''Samand'' otomobili için şu ana kadar 15 şehirde bayi ve servis ağı oluşturulduğunu, diğer şehirler için bu konudaki çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Türkiye'ye gelen ''Samand''ın LX modelinde sürücü hava yastığı, ABS, klima, yarı elektrikli ön koltuklar, alarm, CD-MP3 çalar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli camlar, çelik cant, elektrikli ve ısıtmalı aynalar, sis farları ve park mesafe sensörleri gibi her türlü güvenlik ve konfor donanımının mevcut olduğunu ifade eden Seskır, şöyle konuştu:

''Otomobil, daha Türk pazarına girmeden büyük ilgi görmüştü. Sadece Bursa'da 300 kişi otomobil için sıra bekliyor. 'Samand'ın yanı sıra IKCO firması tarafından üretilen 'Soren' ve 'Pars' modellerini de Türkiye'ye getireceğiz. Bunun için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Yine doğal gaz ve LPG ile çalışan otomobillerimiz de yakında Türkiye'de olacak. Gelecek sene de dizel motora sahip modellerimiz satışa sunulacak.''
      
Seskır, har türlü donanıma sahip olan ''LX'' modelinin dışında fiyatı biraz daha düşük olan ''Samand'' modelini de gelecek aydan itibaren Türkiye'ye getireceklerini kaydetti.

Diğer modele göre donanımında bazı eksiklikler bulunacak ''Samand''ları 16-17 bin YTL'den satmayı planladıklarını anlatan Seskır, bu modeli ticari araç kullanıcılarının tercih etmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,422 µs