En Sıcak Konular

İstihdama 20 maddelik paket

2 Ekim 2007 13:06 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam paketindeki maddelerden öncelik sırasına göre hangilerinin ele alınması gerektiğiyle ilgili değerlendirme aşamasında olduklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam paketindeki maddelerden öncelik sırasına göre hangilerinin ele alınması gerektiğiyle ilgili değerlendirme aşamasında olduklarını bildirdi.

Çelik, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Özdebir, burada yaptığı konuşmada, sanayicilerin iş yaparken karşılaştıkları bürokratik işlemlerin çokluğuna işaret ederek, işlem sayısının azaltılmasını istedi. Türk sanayicisinin rekabet gücünün artırılması için iş dünyası ile ilgili yapılması gerekenler bulunduğunu dile getiren Özdebir, AK Parti'nin seçim beyannamesi ve hükümet programında yer alan sigorta priminin yüzde 5 azaltılması ve bunun kademeli olarak devam ettirilecek olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

20 maddelik paket

Bakan Çelik de, istihdam üzerindeki yükleri kaldırma ve nitelikli iş gücü konularında bakanlıkta 20 maddeden oluşan bir paket çalışması gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Diğer bakan arkadaşlarımızla da bunları bir dosya şeklinde paylaştık ve kısa süre içerisinde bir araya gelip neler yapılabileceğini, öncelik sırasına göre hangilerinin ele alınması gerektiğiyle ilgili değerlendirme aşamasındayız. Bunu 2007 içerisinde parlamentoya gönderme iradesini inşallah ortaya koyacağız" dedi.

Bu paket içerisinde zorunlu istihdam konusunun da bulunduğuna işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Yaptığımız çalışmanın içeriğini çok teferruatlandırmayı doğru bulmuyorum. Çünkü bir koordinasyon etrafında ele alınacak, değerlendirilecek konulardır. Tabii bu konuları parlamentoya göndermeden önce de sosyal taraflarla hep diyalog içerisinde olacağız. Ne getiriyoruz, ne götürüyoruz, bunun sanayicimize, işverenimize, çalışana, sendikalarımıza yansıması nedir? Bunları sosyal diyalog içerisinde değerlendirip, en doğruyu, ülkemizin geleceği açısından, hem işverenimiz, hem çalışanımız açısından sağlıklı ve birlikte karar alma çabasıyla sürdüreceğiz. Bu konuda ısrarcı olacağız."

"Denetimler denetimsizliği getirmemeli" diyen Çelik, denetimlerin kurumları yok eden, işlemez noktaya getiren bir bakış açısıyla değil, gerçekçi ve netice alıcı olması gerektiğini vurguladı.

Çelik, paket içerisinde İş Kanunu'na ilişkin bazı düzenlemeler de yapmayı düşündüklerini söyledi.

Haber 10



Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,883 µs