En Sıcak Konular

Birinci patlayıcı A4 ya da C4

2 Ekim 2007 12:56 tsi
İzmir'de sabah saatlerinde meydana gelen ilk patlamada kullanılan patlayıcının cinsi belli oldu.

İzmir'in Şirinyer semtindeki bir alışveriş mağazası önünde meydana gelen ve 2 kişinin yaralandığı ilk patlamanın görgü tanığı, temizlik işçisinin çöp bidonunu mağaza önüne doğru sürüklediğini, bombanın otobüs durağında patlaması halinde o sırada durakta bekleyen çok sayıda öğrenci olduğunu öne sürdü.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, temizlik işçisinin otobüs durağının önünü süpürdüğünü ve plastik çöp bidonunu yanında sürükleyerek mağazanın önüne doğru gittiğini belirterek, "Bu sırada patlama oldu. Önce otobüsün lastiğinin patladığını sandık. Ama dönüp bakınca temizlik işçisini yerde yatarken gördüm ve sanırım kolu kopmuştu. Eğer durakta patlasaydı orada çok talebe vardı" diye konuştu.

Diğer görgü tanığı da patlamanın olduğu sırada takside bulunduğunu, patlama sesiyle aracın da sallandığını kaydederek, yerde kolu kopmuş bir kişiyi gördüklerini anlattı.


Yaralıların durumu


Ege Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisine kaldırılan temizlik işçisi Mustafa Özşefik'in ameliyata alındığı belirtildi.

Hastane yetkilileri, Özşefik'in kolunun kopan bölümünün yerine dikilemediğini, ayrıca bacaklarında da ciddi yaralar bulunduğunu belirtti.

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan diğer yaralı Metin Fayat'ın da bacağında kırıklar bulunduğu, tedavisinin sürdüğü ifade edildi.


Patlayıcının türü


Patlamanın meydana geldiği yerin yakınında bulunan bir simit büfesinin camları kırıldı. Patlamadan sonra olay yerine sevk edilen uzman ekipler, bölgeyi güvenlik kordonuyla çevirdikten sonra büyük bir titizlikle geniş bir alanda patlayıcıya ait parçalar topladı.

Emniyet yetkilileri, ilk belirlemelere göre, patlayıcının A4 ya da C4 olduğunu tahmin ettiklerini, ancak miktarının fazla olmadığını belirtti.

Patlamanın kaldırımın caddeye yakın olan kısmında olması, çevrede yakın bina bulunmamasının, maddi hasarın boyutlarının büyümesini engellediği belirtildi.

Aktif haber



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,689 µs