En Sıcak Konular

İzmir'de peş peşe iki patlama

2 Ekim 2007 12:53 tsi
İzmir Buca'da peş peşe iki patlama meydana geldi. İlk patlamada yaralılar var. Ancak ilk patlamaya çok yakın bir yerde meydana gelen ikinci patlamada can kaybı var.

İzmir'in Buca İlçesi Şirinyer semtinde sabah saatlerinde 3.5 saat arayla iki patlama meydana geldi. İlk patlamada iki kişi yaralanırken, çok yakında gerçekleşen ikinci patlamada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

İZMİR'in Buca İlçesi Şirinyer semtinde, belediye temizlik işçisinin Şirinyer’de bir alışveriş mağazasının yakınında bulduğu bir poşeti, tenekeden yapılma çöp küreğine alıp, plastik çöp bidonuna koyduğu sırada patlama oldu. Olayda temizlik görevlisi Mustafa Özşefik ile yoldan geçen Metin Bayaz yaralandı.
     
     İKİNCİ PATLAMA

      İlk patlamanın ardından İzmir’in Buca İlçesi Şirinyer semtindeki ikinci patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
      Şirinyer’de sabah saatlerinde ilk patlamanın meydana geldiği alışveriş mağazasının yakınındaki halı satış mağazası ve eczanenin önünde bir patlama daha oldu.
      İlk belirlemelere göre, patlamada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
      Patlamanın ardından halı satış mağazasında meydana gelen yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.
     
     İLK PATLAMA NASIL GERÇEKLEŞTİ?

      Olay bugün saat 07.50 sıralarında Şirinyer'de bir alışveriş mağazası yanındaki çay bahçesinin kenarında meydana geldi. Belediyenin temizlik işini yapan MNA Yamanlar isimli şirkette görevli temizlik işçisi 42 yaşındaki Mustafa Özşefik, her sabah yaptığı gibi, çevredeki çöpleri süpürüp, içine koymak için çay bahçesindeki plastik çöp bidonunu yanına aldı.
      Yoldaki çöpleri süpürmek için çay bahçesindeki merdivenlerden caddeye çıkarken, yerde bir poşet gördü. Poşeti, teneke kutuya sap takılarak yapılan çöp küreğinin içine süpüren Özşefik, kapağını açtığı çöp bidonuna boşaltacağı sırada patlama oldu. İşe gidiş saati olduğundan, caddede özellikle araç trafiğinde yoğunluk yaşandığı sırada meydana gelen patlamada, temizlik işçisi Mustafa Özşefik'in sol bacağı ve sağ kolu koptu. Yoldan geçenlerden 41 yaşındaki Metin Bayaz da yaralandı. Yakındaki büfenin de camları kırıldı. Yaralılar ambulanslarla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Özşefik, ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevkedildi. Özşefik'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, Bayaz'ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
     
     GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

      İzmir’in Şirinyer semtindeki bir alışveriş mağazası önünde meydana gelen ve 2 kişinin yaralandığı ilk patlamanın görgü tanığı, temizlik işçisinin çöp bidonunu mağaza önüne doğru sürüklediğini, bombanın otobüs durağında patlaması halinde o sırada durakta bekleyen çok sayıda öğrenci olduğunu öne sürdü.
      İsminin açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, temizlik işçisinin otobüs durağının önünü süpürdüğünü ve plastik çöp bidonunu yanında sürükleyerek mağazanın önüne doğru gittiğini belirterek, "Bu sırada patlama oldu. Önce otobüsün lastiğinin patladığını sandık. Ama dönüp bakınca temizlik işçisini yerde yatarken gördüm ve sanırım kolu kopmuştu. Eğer durakta patlasaydı orada çok talebe vardı" diye konuştu.
      Diğer görgü tanığı da patlamanın olduğu sırada takside bulunduğunu, patlama sesiyle aracın da sallandığını kaydederek, yerde kolu kopmuş bir kişiyi gördüklerini anlattı.
     
     BOMBA İMHA EKİPLERİ İNCELİYOR

      Olayın ardından patlamanın olduğu yere gelen polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları bombayla ilgili incelemelere başladı. Henüz patlayıcının türünün ve bombanın tipinin belirlenemediği belirtildi. Çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.
     
     10 YILDIR ÇALIŞIYORMUŞ

      Patlamada ağır yaralanan temizlik işçisi Mustafa Özşefik'in evli, iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Olayın duyulmasının ardından Özşefik'in eşi Seliha, oğlu Yusuf ve kızı Sevgi, hastaneye geldi. Gözyaşlarına boğulan anne ve iki çocuğu, teröre lanet yağdırdı. Özşefik'in eşi Seliha Özşefik, “Sabah vedalaşıp işine gönderdik. Acı haber hemen ulaştı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Lanet olsun'' diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Buca İlçesi'nde oturan Özşefik'in, 10 yıldır temizlik işçisi olarak şirkette çalıştığı, 2 yıl sonra da emekliliği hak edeceği kaydedildi. Patlamadaki diğer yaralı Metin Bayaz'ın ise, Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketlerinden İZELMAN'da gişe görevlisi olarak çalıştığı, evinden çıkıp işe giderken yerinden geçtiği sırada yaralandığı öğrenildi.
     
     KOPAN PARÇALARI ARADILAR

      Bu arada, yaralı Mustafa Özşefik'in çalışma arkadaşları, patlamada kopan bacağı ve kolunun parçalarını dikilmek üzere aradı. Olay yerindeki tüm aramalara rağmen, bu parçalar bulunamadı.
     
     ÇOK KORKMUŞLARDI

      Olayın görgü şahitlerinden, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde görevli Burçin Okan, “Patlama olduğunda çalıştığım hastaneye gitmek üzere olay yerinden otobüsle geçiyordum. Bir anda ses duyuldu ve iki kişinin patlamayla birlikte yere kanlar içinde yığıldığını gördüm. Vatandaşlar büyük panik yaşadı. Herkes kaçmak için otobüslere doğru koşmaya başladı. Çoğunlukla okullarına giden öğrenciler vardı. Otobüs şoförleri kapıları açıp onlardan bazılarını araçlara aldı. Daha sonra da görevlilerin hemen olay yerine geldiğini gördüm'' dedi.
     
     ORTA ŞİDDETTE PATLAMA

      Olay yerinde inceleme yapan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, “Orta şiddette bir patlama. Biri ağır iki yaralımız var. Kim tarafından ne amaçla yapıldığıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattık. Soruşturmamız devam ediyor. İncelemeyi hassasiyetle sürdürüyoruz'' dedi. Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, görevlilerden bilgi aldı.

Aktif haber



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,822 µs