En Sıcak Konular

Abdullah Gül yine şaşırttı: İyiki HDP var

28 Ekim 2015 14:39 tsi
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Financial Times'a bir röportaj verdi. Gül HDP'yle ilgili şaşırtacak açıklamalarda bulundu.

İngiliz Financial Times'a konuşan Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HDP'nin Meclis'teki varlığının olumlu olduğunu söyledi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'daki katliamın ardından Demirtaş'a taziyelerini bildirmiş ve Davutoğlu'nun tepkisiyle karşılaşmıştı. Demirtaş'ın yanıt vererek "Allah ondan razı olsun" dediği Abdullah Gül şimdi de HDP için "iyi ki var" dedi.

HDP'NİN MECLİSTEKİ VARLIĞI OLUMLU

Gül, HDP'nin Meclis'teki varlığının olumlu olduğunu belirtti. Abdullah Gül, "Türkiye bir demokrasi ülkesi ve Avrupa Birliği üyeliğine aday. Diğer taraftan, yapılması gereken birçok şey olduğuna ve Türkiye'de sahip olduklarımızı ileriye taşımamız gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül'ün gazetede bugün yayımlanan açıklamaları özetle şöyle:

"HIRSLI GÖRÜNMEK İSTİYORUM"

"Siyasi mevki açısından, hala hırslıymış gibi görünmek istemiyorum. Ama televizyona çıkarak ve konferanslarda görüşlerimi ifade etmeye ve tavsiyelerimi sunmaya devam ediyorum. Kamuoyunun bunu olumlu algıladığını ve ciddi bir dikkat verdiğini görüyorum.

Türkiye'deki politik mücadelenin her zaman keskin olduğu bir gerçek. Ama çeşitlilik ve farklı sesler önemli. Ben, buna her zaman böyle bakıyorum. Türkiye bir demokrasi ülkesi ve Avrupa Birliği üyeliğine aday. Diğer taraftan, yapılması gereken birçok şey olduğuna ve Türkiye'de sahip olduklarımızı ileriye taşımamız gerektiğine inanıyorum."

"HDP'NİN MECLİS'TEKİ VARLIĞI OLUMLU"

Gül, 7 Haziran genel seçimiyle birlikte HDP'nin parti olarak Meclis'e girmesiyle ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: "Bunun Türkiye için olumlu olduğunu düşünüyorum. Her zaman sorunların partileri dışlayarak değil, onlarla ilişkilenerek çözülmesi gerektiğine inandım."

Bu haber 1,163 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,611 µs