En Sıcak Konular

Ahmet Türk resti çekti! Bu böyle gitmez

28 Ekim 2015 14:36 tsi
Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, vali, kaymakam ve jandarma komutanlarının köylerde iktidar partisi için toplantılar yaptığını belirtti.

Mardin Artuklu Belediyesi'nin mahalle muhtarlarıyla düzenlediği toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, vali, kaymakam ve jandarma komutanlarının köylerde iktidar partisi için toplantılar yaptığını belirterek, "İktidar partisinin il başkanları, ilçe başkanları gibi çalışıyorlar. Bu hesap sorulacak. Bu böyle gitmez. İktidar kalıcı değil. Devletin valisi bir il başkanı gibi çalışamaz." dedi.

Artuklu Belediyesi, Artuklu ilçe mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya 70'e yakın mahalle muhtarlarının yanı sıra Artuklu Belediye Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan, Mardin Büyük şehir Belediye Eş başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, HDP ve DBP Mardin İl ve Artuklu İlçe Eş başkanları, HDP PM üyesi Nazım Kök ve HDP Mardin Milletvekili adayı Erol Güler katıldı.

''GENEL BAŞKANIMIZIN AVURUPA'DA VE DÜNYADA BAŞBAKANDAN DAHA FAZLA DEĞERİ VAR''

Toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, AKP'nin Türkiyeyi yeni bir kaosa ve yeni bir seçime götürdüğünü söyleyerek, "Bir iktidar hırsıyla Türkiye'yi bir kaosun içerisine sürüklediler. Bugün yürütülen politika, insanları mecbur ve mahkum etmeye yöneliktir. Bu doğru değildir. Bugün uluslararası alanda mücadelemiz büyük bir saygınlık kazanmıştır. İnanın ki şimdi yurt dışına gidin, partimizin genel başkanının Avrupa'da, dünyada Başbakandan daha fazla değeri var. Bunu görmek lazım." dedi

''PARTİMİZ DEMOKRASİ AŞIĞIDIR'''

İktidarı devirebilecek tek partinin HDP olduğunu söyleyen Türk, "Bu partinin Türkiye'de ancak demokrasiyi gerçekleştirebileceğini görüyor ve ona inanıyor. Çünkü iktidarı devirebilecek tek parti HDP'dir. Ama barajın altında tutmaya çalışıyorlar. Çünkü 60-70 tane milletvekili AKP'nin hanesine yazılacak. Bugün bu tür çirkin hesaplar yapılıyor. Partimiz demokrasi aşığıdır. Demokrasi mücadelesini esas alıyoruz. Partimiz oy için hiçbir köyü veya insanı tehdit etmedi." açıklamasında bulundu.

''BU HESAP SORULACAK''

HDP'yi barajın altında bırakmak için çirkin oyunlar oynandığını söyleyen Türk, şöyle konuştu: "Şu günlerde öyle çirkin oyunlar oynanıyor ki, valisi, kaymakamı, jandarma komutanı muhtarları topluyor, köylerde toplantılar yapıyor. İktidar partisinin il başkanları, ilçe başkanları gibi çalışıyor. Bu hesap sorulacak. Bu böyle gitmez. İktidar kalıcı değil. Devletin valisi bir il başkanı gibi çalışamaz. Biz bunları çok gördük. 60'ları hatırlıyoruz, 45'leri hatırlıyoruz. 37'leri biliyoruz. Tek parti şeflik dönemindeki valilerin nasıl partilerin emrinde olduğunu biliyoruz İsmet Paşa döneminde. Daha sonra Menderes döneminde, valilerin nasıl birer il başkanları gibi davrandıklarını da çok iyi biliyoruz. Ama sonuç ne oldu? Hesap soruldu. Bugün de hesap sorulacak."

Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,661 µs