En Sıcak Konular

Müslüman kasiyere içkiye el sürmeme hakkı!

2 Ekim 2007 09:55 tsi
Müslüman kasiyere içkiye el sürmeme hakkı! İngiltere'de bir süpermarket zinciri tarafından başlatılan uygulamada, Müslüman kasiyerlere alkollü içkiye el sürmeme hakkı verileceği açıklandı.

İngiltere'de bir süpermarket zinciri tarafından başlatılan uygulamada, Müslüman kasiyerlere alkollü içecek alan müşterinin içkisine el sürmeyip, bir başka mesai arkadaşına yerini devretme hakkı verileceği açıklandı.

Müslüman kasiyerlerine bira, şarap ya da diğer alkollü içecekleri satın almak isteyen bir müşteriyle karşılaştıklarında bir başka mesai arkadaşlarına yerlerini devretme hakkı tanıyan Sainsbury's süpermarketinin, ayrıca rafları düzenleyen çalışanlar arasındaki Müslümanlara da içki reyonunda görev vermeyeceği açıklandı.

Kuzey Londra'daki mağazalarında uygulamayı başlattıklarını açıklayan süpermarket yetkilileri, bu uygulamanın geçerli olacağı şubeler konusunda karar verme yetkisinin mağaza yöneticilerine bırakıldığını bildirdi.

Buna göre, Müslüman çalışanları bulunan şubelerdeki yöneticiler uygulamayı başlatma yetkisine sahip olacak.

Sainsbury's sözcüsü, bu konularda esnek tutum içinde olmaya ve dini gereksinimleri mümkün olduğunca karşılamaya çalışacaklarını belirtirken, katı kuralları bulunmadığına işaret etti.

İngiltere İslam Konseyi Genel Sekreteri İnayet Bunglavala da yaptığı açıklamada, aslında bir Müslüman'ın alkol satarak günah işlemiş olmayacağını, aldığı ücretin gerektirdiği sorumluluğu yerine getirdiğini söyledi.

Bunglavala, market çalışanlarının ellerine gelen içki şişesini, barkodunu okutacak kadar sürede ellerinde tutarak günah işlemiş olmayacaklarını da vurguladı.

Gazete yazarı Peter McKay de makalesinde böyle bir uygulamanın ırklar arasında uyuma hizmet edip etmeyeceği sorusunu sorarken, "elini alkol şişesine sürme konusunda sorunu olanlar, alkollü içecek satan işe başvurmamalılar" dedi.

Yazar, sağduyulu Müslümanların da bunu böyle düşündüklerini belirtti ve uygulama konusunda görüşlerini açıklayan Müslüman toplum yöneticilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin açıklamalarına yer verdi.

vatan



Bu haber 213 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,070 µs