En Sıcak Konular

İstanbul için akşam alarmı!

22 Ekim 2015 16:35 tsi
Hava durumu yeni raporlarına göre meteoroloji akşam saatleri için uyardı. Özellikle İstanbul, İzmir ve Antalya'da hava durumu kötü şiddetli yağışlar görülecek ve yağış miktarı akşam saatlerinde artacak.

Hava durumu en son tahminler iç açıcı değil meteoroloji uyardı. Sabah saatlerinde başlayan ve etkisini yer yer arttıran şiddetli yağışlar akşam saatlerinde rüzgarında etkisi ilekuvvetlenecek. Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul'da akam saatlerine yağmurun artacağını belirtti. Sıcaklıklar ise haftasonuna kadar düşüyor. Peki Antalya, İzmir, Adana, Antalya, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa hava durumu nasıl olacak?

İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL?

Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin batısında kuvvetli ve çok kuvvetli;(21-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Sıcaklıkların 3 ila 5 derece civarında azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ MÜDÜRÜ UYARDI

Güler, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyrettiğini belirtti.

Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisini devam ettirdiğini ifade eden Güler, "Bugün İstanbul'daki yağışın, öğle saatlerinden itibaren Avrupa yakasından başlayarak devam etmesi, akşam saatlerinde ise kuvvetlenmesi bekleniyor. Gün içerisinde 20 ila 50 kilogram yağış düşebilir" diye konuştu.

Güler, sağanağın cuma günü de il genelinde devam etmesinin öngörüldüğünü, hava sıcaklığının ise 15 ila 18 derece olacağını dile getirdi.

Yağışın cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiğini söyleyen Güler, cumartesi günü hava sıcaklığının 14 ila 18 derece olacağının tahmin edildiğini aktardı.

Pazar gününün yağışsız geçeceğini, hafta başından itibaren ise havanın parçalı bulutlu olacağını belirten Güler, vatandaşları yağışlı havalarda sel, su baskını ve yağıştan dolayı trafikte yaşanacak aksaklıklara karşı uyardı.

İzmir meteoroloji radarı ve meteoroloji uydusundan alınan son görüntüler ile yapılan değerlendirmelere göre; önümüzdeki 6 saat içerisinde İzmir’in kuzey ilçeleri (Karaburun, Foça, Aliağa, Dikili, Bergama, Kınık) Çanakkale’nin güney ve doğu ilçelerinde (Ayvacık, Bayramiç Çan ve Yenice) kuvvetli, Edremit körfezi çevrelerinde (Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, İvrindi ) çok kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZLERDE FIRTINA ALARMI!

Batı Akdeniz'de yarın (23.10.2015-Cuma) ilk saatlerden itibaren güney ve güneydoğulu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına (50-75km/s) bekleniyor. Fırtına Batı Akdeniz'de aynı gün (23.10.2015) akşam saatlerinden sonra etkisini azaltacak.

Batı Karadeniz'de yarın (23.10.2015-Cuma) ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına (50-75km/s) bekleniyor. Fırtına Batı Karadeniz'de Cumartesi günü (24.10.2015) öğle saatlerinde etkisini kaybedecek.

Marmara'da yarın (23.10.2015-Cuma) öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönünden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına (50-75km/s) bekleniyor. Fırtına Marmara'da Pazar günü (25.10.2015) ilk saatlerde etkisini kaybedecek.

Yarın (23.10.2015-Cuma) sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege'nin kuzeyinde, yarın akşam saatlerinden itibaren ise Kuzey Ege'nin tamamında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına (60-90km/s) bekleniyor. Fırtına Kuzey Ege'de Pazar günü (25.10.2015) ilk saatlerde etkisini azaltacak.

ANTALYA İÇİN KIRMIZI ALARM

ANTALYA hava durumu için kırmızı alarmı meteoroloji açıkladı. Antalya'da bugün çok şiddetli sağanak yağış görülecek sel riski var. Öğrencilerin okul bahçelerine çıkmamaları konusunda uzöanlar uyardı. Peki şiddetli yağış nedeniyle Antalya'da okullar tatil mi? Bu konuda Antalya Valiliği'nden henüz bir resmi açıklama yok.

ANTALYA HAVA DURUMU

Parçalı çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı1 ila 3 derece azalacak. Rüzgar,  Güney yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, yağış anında kuvvetlice esecek.

Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,781 µs