En Sıcak Konular

'Bu tamamen kolektif bir terör eylemidir'

22 Ekim 2015 13:12 tsi
'Bu tamamen kolektif bir terör eylemidir' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili, "Bu tamamen kolektif bir terör eylemidir. Burada DAEŞ de var, PKK da var, el Muhaberat da var, PYD terör örgütü de var" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısının terör örgütlerinin ortak eylemi olduğunu söyledi.

Atatürk Spor Salonu'nda HAK- İŞ 13. Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

Ankara Garı önündeki terör saldırısıyla ilgili olarak Erdoğan "Gar'ın önünde yaşanan olay, terörün nasıl kolektif uygulandığını gösteren bir olaydır. Kalkıyorlar 'Burayı DAEŞ yaptı, bilmem kim yaptı'. Bu tamamen kolektif bir terör eylemidir. Burada DAEŞ de var, PKK da var, burada el Muhaberat da var, burada Suriye'nin kuzeyindeki PYD terör örgütü de var. Hepsi beraber ortak olarak bu eylemi planlamışlardır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diktatör eleştirileriyle ilgili "Çıkıp sağda solda pervasızca, edepsizce, ahlaksızca diktatör kavramını kullananlar var. Allah aşkına soruyorum, siz 28 Şubat'ta neredeydiniz, 12 Eylül'de neredeydiniz? 12 Eylül'ün paşası cumhurbaşkanlığı yaparken bir kez olsun bu kelimeyi, bu kavramı kullanabildiniz mi? Gerçek diktatörlere bir kez olsun diktatör diyebildiniz mi? Diyemezler, diyemediler. Çünkü bunlar cennetmekan Sultan Abdülhamit Han'a diktatör diyenlerin adeta neslidir, onların devamıdır" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesinin Hz. Muhammed'e hakaret karikatürünü kullanması konusunda Erdoğan, "Bir insan olarak, bir Müslüman olarak bu benim kanıma dokunuyor. Ben bu makamda, 'şuna oy verin, buna oy verin veya vermeyin' diyemem. Kime oy verdiğinize iyi bakın, düşünün. Ben Kürt kardeşimle her zaman gönül diliyle konuştum. Şimdi de diyorum ki teröre, teröriste, terör örgütlerine karşı cesur olun. En kutsal değerlerimize dahi pervasızca hakaret eden bu densizlerle aranıza cesaretle mesafeyi koyun" dedi.

AA

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

HAK İş üyesi işçilerimizi tebrik ediyorum. Türkiye'nin bugüne ulaşmasında en çok emeği olan şüphesiz işçilerimizdir emekçilerimizdir. Hiçbir ücret işçinin mübarek alın terinin karşılığı değildir.

ONLARI RAHMETLE ANIYORUM

Özellikle iş kazalarında yitirdiğimiz işçi kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Açıkcası HAK-İŞ'i hiçbir zaman bir işçi örgütü olarak görmedim. Geride kalan 40 yılda yaptıklarına baktığımızda hakların en güçlü savunucularından olduğunu gördük.

BAĞIMSIZ TÜRKİYE MÜCADELESİ VERDİNİZ

Sadece emek ve ücret mücadelesi veren değil özgür ve bağımsız Türkiye mücadelesi veren kuruluş oldu.Yapayalnız olduğumuz dönemlerde HAK-İŞ'in nasıl umut ışığı olduğunu biliyoruz.

HAK-İŞ'İN BÜYÜK EMEĞİ VAR

80 döneminden sapasağlam çıkabildiysek HAK İŞ'in büyük emeği vardır. Hak için mücadlenin adı olmuştur HAK-İŞ.

40 yıllık süreçte mücadelenin bayraktarlığını yapan birçok kardeşimiz oldu ama bu HAK İŞ'in binlerce isimsiz kahramanlardan oluştuğunu da bilmek lazım. Yeni Türkiye davası özü itibarı ile böyle bir davadır.

BİR KOLTUK DAVASI YOK

Bu salondaki herkes 22 Ekim 1976 da yani 40 yıl önce bugün HAK İŞ'in kurulmasında bir koltuk davası yoktu. Ülkenin dertlerini kendilerine dert ederek bu örgütü kurdular. Darbelere çetelere direndiler. Tehditlere rağmen dik durdular hakkı söylediler. Şimdi meydanlara çıkıp etrafta diktatör kavramını kullanmaya başladılar.

28 ŞUBAT'TA NEREDEYDİNİZ?

Bunlara soruyorum siz 12 Eylül'de 28 Şubat'ta neredeydiniz. Diktatör kelimesini gerçek diktatörlere birkez olsun diyebildiniz mi?

Bunlar Abdulhamit Han'a turgut Özal'a diktatördiyen zihniyet. Onların kimlerle yürüfdüklerini biz çok iyi biliyoruz. Biz milletle yürüdük milletle yürümeye devam edeceğiz.

GERİ ADIM 40 YILLIK EMEĞE SAYGISIZLIK OLUR

Biz akşam olduğunda bugün Allah için milletin için ne yaptın diye soranlaız. Bu saldırılar karşısında boyun eğersek geri adım atarsak şu 40 yıllık emeğe haksızlık ederiz.

Biz onların edep yoksunu söylemlerini kullanamayız. Onlar hergün yalan söyleyecek biz hakkı söyleyeceğiz. Onlar sırtını tabanı ibadet ortası ticaret ve tavanı ihanet olan paralel yapılara dayayacaklar. Silahlı terör örgürlerine dayayacaklar. Biz ise sırtımızı önce Hak'ka sonra halka dayayıp yürüyeceğiz. 

Bu haber 1,010 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,369 µs