En Sıcak Konular

Camide iftar yapan Sarkozy'den söz

2 Ekim 2007 09:18 tsi
Camide iftar yapan Sarkozy'den söz

Paris'teki Büyük Cami'de verilen iftara katılan Sarkozy, Müslümanların haklarını koruyacağına söz verdi. Sarkozy davetten ayrılırken, kendisini kötü sürpriz bekliyordu.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Dalil Boubakeur tarafından Büyük Cami'de verilen iftar yemeğine katıldı. Çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı caminin minaresine keskin nişancılar yerleştirildiği gözlenirken, güvenlik kordonu altında camiye gelen Sarkozy, Dalil Boubakeur tarafından karşılandı. Güvenlik gerekçesiyle az sayıda basın mensubunun resim ve görüntü çekmesine izin verilen iftar yemeğinde Sarkozy, yemekte hazır bulunan çoğu kişiyi tanıdığını ve kendisinin İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde, Fransa İslam Konseyi'nin kurulmuş olduğunu hatırlattı.

Sarkozy, Fransa'daki İslamı överek, ülkede yaşayan Müslümanların cumhuriyet ilkelerine ve yasalara bağlı, laik bir davranış gösterdiğini kaydederek, bu çizgi çerçevesinde dinlerini yaşayan Müslümanları kutladı.

Sözde İslam adına aşırı hareket eden, ülke yasalarını hiçe sayarak davranış sergileyen ve bu bağlamda cinayet işleyen, diğer dinlere kin besleyen, ayrımcı düşüncelerini fütursuzca işleve geçirmek isteyenleri kınadığını ve bu gibi kişilerin İslam dinine mensup Müslümanlarla bir bağlantılarının bulunmadığına inandığını bildirdi.

Fransa'daki 6 milyonu aşkın Müslümanın uyum ve hoşgörü içerisinde yaşamasını kıskanan aşırıların bulunduğuna dikkat çeken Sarkozy, "Bu gibi kimselerin Fransa Cumhuriyeti topraklarında yere yoktur" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, İslamiyet'in hoşgörü ve barış dini olduğunu belirttiği konuşmasında, din hizmetlisi imamlara büyük görevler düştüğünü, barış ve hoşgörünün sık sık imamlar tarafından dile getirilmesi gerektiğini vurguladı. Sarkozy, hükümetteki kabinede oruç tutan bakanlarının bulunduğunu sözlerine ekleyerek aşırı uçların yumuşama ve hoşgörü beklememesi gerektiğini ifade etti.

Nicolas Sarkozy, "Allah adına", "İslam adına", cinayet işleyenlerin ve "İslam adına" şiddete başvuranların, Fransa'da ve Fransa topraklarında yerinin olmadığını yineleyerek, "Bugünkü huzurumuzu, diğer dinlerle olan ilişkilerimizi aynı şekilde koruyalım. Fransa'daki İslamı yaşayalım. Dışarıdan ithal görüşlere kapalı olalım. Bugün nasıl barış ve hoşgörü içindeysek, hep böyle kalalım" dedi. Sarkozy, Müslümanların haklarının korunacağına dair sözünü tekrar ederken, "Ben, sizin haklarınızı savunmak için sizin tarafınızda olacağım. Sizlerden de görevlerinizi yaparken, benim tarafımda olmanızı bekliyorum" dedi.

Sarkozy, iftar yemeği için geldiği Paris Cami'inden ayrılışı sırasında, gelişinde olduğu gibi yine sıkı güvenlik önlemleri altında ayrıldı. Müezzinin ezan okuduğu minare, bu sefer Sarkozy'inin güvenliğini sağlayan özel vurucu timlerin gözetleme kulesi vazifesini gördü.

Paris camii önünde bekleyen cemaatten daha çok sivil ve resmi görevli korumaların bulunması dikkat çekti. Sokak başlarını tutan özel güvenlik birimleri, araçların ve yayaların alana girmesini sıkı denetim altında tuttu.

SARKOZY'YE KÖTÜ SÜRPRİZ

Sarkozy Cami'den ayrılırken, çevrede kendisini merakla bekleyenlere el sallayarak veda etti. Bu sırada bekleyenler arasında bulunan bir kadının Sarkozy'e "Sen ırkçısın" diye bağırması dikkat çekti.

haber7



Bu haber 316 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,538 µs