En Sıcak Konular

Hatay'da bulunan İHA ABD'ye ait çıktı

20 Ekim 2015 15:43 tsi
Suriye sınırındaki Hatay'ın Kumlu İlçesi kırsalında güvenlik birimlerince, insansız hava aracı iddialarıyla ilgili olarak kapsamlı arama başlatıldı. Aramada bulunan insansız hava aracının ABD'ye ait bir predator olduğu ortaya çıktı.

Suriye sınırındaki Hatay’ın Kumlu İlçesi kırsalında, güvenlik birimlerince, insansız hava aracı iddialarıyla ilgili olarak kapsamlı arama başlatıldı. Aramalar neticesinde bir insansız hava aracı bulundu. Aracın ABD'ye ait silahlı bir predator olduğu ve motor arızası nedeniyle iniş yaptığı ortaya çıktı.

Dün akşam yapılan bir ihbar üzerine sınıra 10 kilometre uzaklıktaki Gülova Aktaş köyü bölgesinde arama yapan jandarma bir bulguya rastlamadı. Sabah gün ağardıktan sonra başlayan aramalar sürerken, bu aramanın ’İnsansız hava aracı olabileceği değerlendirilen’ bir çerçevede olduğu belirtildi. Köyden bazı kişiler de akşam saatlerinde bir hava aracının düştüğünü duyduklarını belirtti.

Aramalar neticesinde bir insansız hava aracı bulundu. Aracın ABD'ye ait silahlı bir predator olduğu ve motor arızası nedeniyle iniş yaptığı ortaya çıktı.

Suriye sınırında Kilis ili sınırlarında da 16 Ekim’de bir insansız hava aracı, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçaklar tarafından düşürülmüş, ancak bunun hangi ülke veya gruba ait olduğu belirlenememişti.

Pamuk ekili bölgede insansız hava aracının yerinin tespit edildiği bildirilirken, güvenlik güçleri bölgeye girişleri yasakladı. Hatay Valisi Ercan Topaca ve Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras'ın da olayla ilgili bilgi almak için olay yerinde bulunduğu öğrenildi.

Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,841 µs