denizden vuracak | " /> denizden vuracak | "/>

En Sıcak Konular

İran’ı denizden vuracak

2 Ekim 2007 07:59 tsi
İran’ı denizden vuracak

Ebu Garib skandalını ortaya çıkaran Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh, New Yorker dergisindeki makalesinde, olası İran operasyonun perde arkasını yazdı.

ABD’nin en saygın gazetecilerinden Seymour Hersh New Yorker dergisindeki makalesinde, Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin İran operasyonunun bir an önce gerçekleşmesi için tüm vaktini bu işe ayırdığını, Pentagon içerisinde generallerin, İran’ın nükleer tesislerine saldırıdan çok Devrim Muhafızları’nın karargahları ve hava savunma sistemlerinin vurulmasından yana olduğunu belirtti. Hersh, “CIA tüm zamanını İran’a ayırmış durumda. Irak Savaşı sırasında CIA’de bulunan ajanlar, ’2002’deki durum nasılsa şimdi de aynı şey İran için geçerli’ diyor.

Saldırının büyük ölçüde denizden fırlatılan Cruise füzeleri ile yapılması, daha sonra Amerikan özel kuvvetlerinin ülkeye girerek bazı hedefleri yok etmesi planlanıyor. Awacs uçaklarına hedeflerin koordinatları girildi. F- 18 jetleri körfezde sürekli devriye geziyor. ABD yönetimi İngiltere, Avustralya ve İsrail’den operasyon için destek aldı. İsrail saldırının yeterli olmayacağını belirtiyor. Fransa ise olası bir operasyonun yaratacağı etkilerden kaygı duyduğunu belirtti. Hersh, ilkbaharda Katar’da demirli bir ABD savaş gemisine çizilen boyanın “İstersek sizi vurabiliriz” anlamına geldiğini belirterek, bunun Devrim Muhafızlarının da olası bir savaşa hazır olduğunun en büyük kanıtı olduğunu yazdı.

“İsrail kötürüm kalır”

Öte yandan İngiliz Financial Times gazetesine konuşan İran’ın nükleer başmüzakerecisi Ali Laricani, ABD’nin Irak’taki başarısızlıklarının Bush yönetimini daha başka dış müdahalelerde bulunmayı düşünmekten caydırması gerektiğini belirterek, ABD’yi İran’dan uzak durması konusunda uyardı. Laricani, ABD’nin İran’a saldırmasının “elini bir arı kovanına sokmakla bir olacağını” söyleyerek, “ABD ancak İsrail’i bir tekerlekli sandalyede görmek istiyorsa, İran’a saldırmalı” dedi.

vatan



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,403 µs