En Sıcak Konular

O ülkeler 'durumu kötüleştirecekler'

15 Ekim 2015 16:56 tsi
O ülkeler 'durumu kötüleştirecekler' Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Rusya'nın son dönemde Suriye'deki askeri varlığını güçlendirmesi, Rusya'nın iddia ettiği gibi IŞİD ile mücadele etmek için değil, Esad rejimini korumak için tasarlanmış gibi görünüyor."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN'e verdiği mülakatta, Ankara'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin soruları yanıtladı.

"Ankara'daki saldırıda PKK ve IŞİD'in parmağının olabileceği söyleniyor ama bunlardan hiçbiri saldırıyı üstlenmedi. Buna ilişkin iddiaları desteklemek için elinizde hangi kanıtlar var?" sorusu üzerine Kalın, Türkiye tarihinin en büyük terör saldırısı karşısında herkesin yasta olduğunu söyledi.

Olaya ilişkin incelemelerin devam ettiğini belirten Kalın, Türkiye'nin bir yandan PKK terörüyle bir yandan da DAEŞ ile mücadele ettiğini belirterek, saldırıyı her ikisinin de yapabileceğini, incelemenin sonucunun beklenmesi gerektiğini kaydetti.

Muhtemel ipuçlarının araştırıldığını ifade eden Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda toplanmış birtakım deliller var. DNA örneklerine, kameralara bakıyoruz. Çok kısa süre içinde resmin tamamına ulaşacağız ancak bu noktada önemli bir gerçeği ifade etmeme izin verin. Türkiye; Suriye ve Irak'ta IŞİD'le savaşan, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun bir parçasıdır. Hava sahalarımızı açtık ve Amerikalılarla birlikte IŞİD mevzilerine yönelik ortak operasyonlar yürütüyoruz. IŞİD, Türkiye'yi olası bir hedef olarak tanımladı. İhtimallerden birisi, budur. Öte yandan, son üç ayda onlarca güvenlik görevlisini ve ayrıca sivilleri öldürmüş olan PKK terörizmi var. Bu işin içinde PKK da olabilir ancak burada önemli bir gerçeğin altını çizmek istiyorum; bazı kişiler, 'hükümetin bir şekilde bu saldırının arkasında olduğunu veya bir şekilde bu saldırının yapılmasına izin verdiğini' iddia ediyor. Bu iddia, 11 Eylül saldırılarının arkasında ABD hükümetinin yer aldığı yönündeki iddia kadar saçma. Bu, bir komplo teorisidir."

"Güvenlik boşluklarını inceliyoruz"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarının hatırlatılıp, "İddialar komplo teorisi mi" sorusunun yöneltildiği Kalın, "Olay Ankara'nın ortasında, büyük bir kalabalığın içinde meydana geldi. Şimdi buna neden olmuş olabilecek güvenlik boşluklarını inceliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir devlet soruşturması başlatılması emrini verdi. İdari ve yargı soruşturmaları yapılıyor" dedi.

"Rusya ve İran'ın müdahil olması durumu kötüleştirecek"

"Türkiye'nin, Suriye konusundaki bir sonraki hamlesinin" sorulduğu Kalın, "Hem Ruslara hem de İranlılara, Amerikalı müttefiklerimizle birlikte söylediğimiz gibi Rusya'nın son dönemde Suriye'deki askeri varlığını güçlendirmesi, Rusya'nın iddia ettiği gibi IŞİD ile mücadele etmek için değil, Esad rejimini korumak için tasarlanmış gibi görünüyor. Bu büyük bir hata" yanıtını verdi.

İbrahim Kalın, Rusya'nın ve İran'ın bu savaşa müdahil olmasının, "sahadaki durumu iyileştirmek şöyle dursun daha da kötüleştireceğini" kaydetti.

AA



Bu haber 878 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,066 µs