En Sıcak Konular

Ekim'den sonra seçim yok!

1 Ekim 2007 21:34 tsi
Erdoğan, referandum sonrasında yeni cumhurbaşkanı seçimine gerek yok dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ekim tarihinde yapılacak refarandum sonrasında yeni bir cumhurbaşkanı seçimine ihtiyaç olmadığını söyledi.

Erdoğan, DTP milletvekillerinin de yasal yollardan seçildiklerini belirterek, haklarında yasal olmayan bir şey varsa yargının gereğini yapacağını ifade etti.
Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından yeni yasama yılının açılması dolasıyla verilen resepsiyona katıldı. Erdoğan, resepsiyonda basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bugün Harp Akademileri'nde yaptığı konuşmada Demokratik Toplum Partisi ile ilgili sözleriyle ilgili bir soruya Erdoğan, "Buna ben şimdi tabii konuşmanın metnini tam olarak görmüş değilim. Görmeden bir değerlendirme yapmam, o yanlış olur. Ama şu anda parlamentoya gelmiş olanlar da hukuki bir süreç içerisinde parlamentoya gelmiş olan insanlar. Şu anda yasalar içerisinde geldiler, yasalar dışında değil. Eğer yasadışı bir şey varsa, o zaman burada herhalde gereğini yapmak yargıya düşen bir şeydir. Yüksek Seçim Kurulu bu konuyla ilgili olumsuz bir karar verdi mi? Vermedi. Yasalar içinde seçilip geldiler. YSK olumsuz bir görüş bildirmedi. Bundan sonrası yargıya düşer. Bunun gereğini yapmak da yargıya düşer" dedi.

DTP'lilerin durumu

DTP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması yönünde bir fezleke gelmesi durumunda tavırlarının ne olacağı sorusuna Erdoğan, "Doğmamış çocuğa don biçmeyin." şeklinde karşılık verdi.

Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları konusunda yarın milletvekillerine bilgi vereceğini belirterek, oluşan yeni taslağı tüm siyasi partilere götüreceklerini kaydetti. Erdoğan, ayrıca taslak metninin tartışılması için bir platform kuracaklarını ifade etti.

Yeni Cumhurbaşkanı seçimine gerek yok

Refarandum sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan, yeni bir cumhurbaşkanı seçimine gerek olmadığını ifade etti.

"21 Ekim referandumu ile ilgili düzenleme yapacak mısınız?" yönündeki bir soruya ise Erdoğan, "Böyle bir düzenlemeye gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçildi." dedi. "Referandum süreciyle ilgili partiniz nasıl bir çalışma yaptı?" yönündeki soruya ise Erdoğan, "Bunu yarın grup toplantısında açıklayacağım." şeklinde cevap verdi.

 



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,822 µs