En Sıcak Konular

Bahçeli DTP'ye çattı!

1 Ekim 2007 21:30 tsi
Bahçeli DTP'ye çattı! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörü kınamayanlar, gaflet içinde olan insanlardır. Bu insanlar, Türkiye’nin gerçeğini görmeli ve yeminlerine sadık kalmalıdırlar" dedi.

MHP lideri Bahçeli isim vermeden DTP'lileri sert bir dille eleştirdi
Bahçeli, yeni yasama yılı resepsiyonunda, gazetecilerle bir süre sohbet etti. Uzun zamandır, bölücü terörün tırmanma eğilimi içerisinde olduğunu belirten Bahçeli, "Güvenlik güçlerinden çok sayıda şehidimiz olmuştur.
Şimdi de köyüne su getirmek amacıyla çalışan, o bölgenin insanlarına bir saldırı olmuştur. 12 vatandaşımız, ülkemizin insanı, kardeşimiz hakkın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin başı sağolsun" diye konuştu.
Yapılan saldırı sırasında olay yerinde bir de çocuğun bulunduğunu hatırlatan gazeteciye Bahçeli, "Geçmişte de var. Çocuk, yaşlı ayırt edilmiyor" yanıtı verdi.

Bahçeli, bir gazetecinin, "Bir partiden farklı bir yaklaşım geldi. Yine bu terör kınanmadı, bu konuda ne diyeceksiniz?" sözleri üzerine; "Bunlar, gaflet içerisinde olan insanlardır. Türkiye’nin gerçeğini görmeliler ve yeminlerine sadık kalmalılar" dedi.

Bu tür saldırıların arkasında başka güçlerin olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Bahçeli, "Bunlar bilinen taktiklerdir, hiçbir gerçeğin üstü örtülemez" ifadesini kullandı.

MALEZYA TARTIŞMASI ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
Anayasa değişikliği tartışmalarına da değinen MHP Lideri Bahçeli, partisinin iki grup başkanvekilinin Meclis Başkanı Köksal Toptan’a konuyla ilgili mektup gönderdiğini söyledi. "Uygulanması gereken prensipler o mektupta var. Bana göre doğru yol odur" diyen Bahçeli, bu mektupla ilgili Meclis Başkanı’nın kendilerine özel bir cevap vermesine gerek olmadığını, konuyla ilgili Toptan’ın kamuoyuna yaptığı açıklamaların bulunduğunu kaydetti.
Bir gazeteci, Bahçeli’ye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın açıklamalarıyla ilgili soru sormak istedi. Bu sırada salondaki mikrofonun yankı yapması üzerine Bahçeli, "Mikrofon bile bu soruya cevap vermemizi istemiyor" diyerek soruyu yanıtlamadı.

MALEZYA TARTIŞMASI
Devlet Bahçeli, "Türkiye, Malezya olur mu?" tartışmalarını "Zannediyorum, medyada gündem sorunu vardı, Onu doldurdular" diye değerlendirdi.

Bir gazetecinin, bu konudaki tartışmanın siyaset bilimcisi ve sosyolog Şerif Mardin tarafından çıkartıldığını dile getirmesi üzerine Bahçeli, şöyle dedi:
"Bilim hayatı çok zengin ve derin olan bir öğretim üyesinin, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu nazik ortamda, bir başka ülkeyle benzetme yaparak, Türkiye gerçeklerini ifadeye çalışması, bana göre bilimle bağdaşmayan bir yaklaşımdır. Malezya’dan önce Türkiye’yi incelemelerinde yarar vardır." Bahçeli, "Mahalle baskısı konusunda mevcut korkulara gerek var mı?" sorusuna ise, "Mahalle kavramı Türk toplumunda olan bir kavramdır. Çok değişik yönden mahallenin kendine has özellikleri vardır. Bu bakımından ’Mahalle baskısı’ diye yeni bir şey ortaya çıkarmışlar ama bu kavram geçmişten beri var" yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye’nin, çevrenin baskısıyla davranışlarını değiştirecek aşamayı geçtiğini söyledi. Bayan gazetecileri gösteren Bahçeli, "Mahalle baskısıyla bu hanımefendiler, tavırlarını değiştirirler mi?" diye esprili bir şekilde gazeteciye sordu.

"NE OLACAK BEŞİKTAŞ’IN DURUMU..."
Bahçeli, Beşiktaş spor kulübünün son durumunu nasıl değerlendirdiğini öğrenmek isteyen gazeteciye "Ne var Beşiktaş’ta" diye sordu.
Gazetecinin "Hem Avrupada yenildi, hem Galatasaray’a" sözlerine Bahçeli, "Önümüzde çok haftalar var. Beşiktaş’ın karakteri uzun zamanda başarıdır. İnşallah şampiyon olacaktır" karşılığını verdi.


 



Bu haber 304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,776 µs