En Sıcak Konular

Dolarda son durum

15 Ekim 2015 10:39 tsi
Dolar/TL, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışını gelecek yıla öteleyeceği beklentisinin kuvvetlenmesiyle 2,88'in altına geriledi ve 2,8781 ile son 2 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Dün güne 2,9584 seviyesinden başlayan dolar/TL, 12 aylık cari açığın düşüş eğilimini sürdürmesi ve ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerin altında kalmasının ardından düşüşe geçti. Dün en düşük 2,9121'e gerileyen dolar/TL, günü 2,9134'ten tamamlamıştı.

Bugün yatay bir başlangıç yapan dolar/TL, 2,88 seviyesinin aşağı yönlü kırılmasıyla düşüşünü hızlandırarak 2,8781'i 18 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Dolar/TL şu dakikalarda 2,8820 seviyelerinden işlem görürken, gün içinde en yüksek 3,3485'i gören avro/TL ise şu dakikalarda 3,3170 seviyelerinde alıcı buluyor.

Analistler, ABD'de açıklanan verilerin beklentilerin altında kalmasıyla, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışını gelecek yıla öteleyebileceği beklentisinin kuvvetlenmesinin küresel risk iştahını artırdığını belirtiyor.

Gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında değer kazanmasından destek bulan TL'nin, hem yurt içi hem de yurt dışı gelişmelerin etkisi altında kalacağını ifade eden analistler, dolar/TL'nin 2,90 seviyesinin altında kapanışlar yapması durumunda 2,8750 - 2,8600 seviyelerinin önemli destek, tepki alımları halinde ise 2,9220'nin direnç konumunda takip edileceğini tahmin ediyor.



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs