En Sıcak Konular

Diyanet: Personelimiz zararlı militan değil

1 Ekim 2007 21:16 tsi
Diyanet İşleri Başkanı, Diyanet’ten başka kurumlara geçme ihtiyacı duyan personeli, onların sosyal ve özlük haklarını iyileştirmeden “dile dolamanın incitici olduğunu” söyledi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, hiç kimsenin Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan personeli zararlı personel ve diğer kurumlara geçişi yasaklanan militan kişiler olarak göremeyeceğini belirterek, “Biz din görevlileri olarak hangi şartlarda olursa olsun kimseyi kırmamaya özen gösteriyoruz. Ama Diyanet İşleri Başkanlığı olarak itibarımıza düşkün bir kurumuz” diye konuştu.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Bardakoğlu, camilerin sadece ibadetlerin yerine getirildiği mekanlar olmadığını, aynı zamanda sosyal bütünleşmenin ve dini aydınlanmanın gerçekleştirildiği mekanlar olduğunu söyledi.

BİLİRİZ Kİ HER ŞEY PARA DEĞİL

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak camileri sosyal bilinci tazelemenin, dindarlığı 21. yüzyıla göre tazelemenin imkanı ve mekanı olarak gördüklerini kaydeden Bardakoğlu, camilerde kız çocuklarının okula gitmesi ve çevre bilinci gibi sosyal konulara yönelik bilgilerin de verildiği ifade etti.

Camilerde çalışan din görevlilerini de dinin doğru, yerinde, bilgisini çekinmeden veren insanlar olarak gördüğünü vurgulayan Bardakoğlu, “Din görevlilerinin maddi, ekonomik gücü yeterince yoktur. Ama biz biliriz ki, her şey para değildir” dedi.

ÖNCE SOSYAL HAKLARI İYİLEŞTİRSİNLER

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hiçbir kurumdan daha geri olmadığını belirten Bardakoğlu, kurumda zaman zaman hizmet kusurları olduğunu, ama insan kaynakları itibariyle belki de en iyi kurumlardan biri olduğunu belirterek, basını eleştirdi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerine olan saygı ve sevginin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Bardakoğlu, din görevlilerinin özlük ve sosyal hakları hakkında alınması gereken mesafeler olduğunu söyledi.

Bardakoğlu, “Bu konuda iyileştirme yapılmadan Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan diğer kurumlara geçişi dile dolamak ve bunu bir itham meselesi yapmak son derece inciticidir. Biz din görevlileri olarak hangi şartlarda olursa olsun kimseyi kırmamaya özen gösteriyoruz. Ama Diyanet İşleri Başkanlığı olarak itibarımıza düşkün bir kurumuz” diye konuştu.

BAŞKA KURUMA GEÇİŞ İHTİYACI OLMAMALI

Hiç kimsenin Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan personeli zararlı personel ve diğer kurumlara geçişi yasaklanan militan kişiler olarak göremeyeceğini vurgulayan Bardakoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütün personeli ve din görevlileri her kurumun personeli kadar vatanına, milletine, bayrağına ve cumhuriyete bağlı kişilerdir. Ama istiyoruz ki bu kurumdan başka kurumlara geçişe kimse ihtiyaç duymasın” dedi.

ntv



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,028 µs