En Sıcak Konular

Sedat Peker'in İzmit mitingine izin çıkmadı

15 Ekim 2015 10:30 tsi
Rize'de düzenlenen 'Teröre lanet' mitinginde 'Oluk oluk kan akacak' sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan, organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen Sedat Peker'in, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde düzenleyeceği mitinge izin çıkmadı.

Kocaeli Valiliği'nin 'provokasyon olabilir' diye izin vermediği belirtildi. Peker, "Devlet yetkilileri bu yönde bir karar aldıysa bize tartışmak düşmez." dedi.

9 Ekim tarihinde, Rize'de yayın yapan yerel Fırtına Gazetesi tarafından düzenlenen 'Teröre lanet' mitingine özel korumaları eşliğinde gelen Sedat Peker, burada toplananlara hitap etmişti. Mitingde MHP'yi eleştiren ve AK Parti'ye destek isteyen Sedat Peker, PKK teröründen söz ederken, "Büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak." demişti. Peker'in mitingde yaptığı konuşma tepki görmüştü. Tepkilerin artması üzerine Rize Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.


Sedat Peker, 30 Ekim tarihinde de Kocaeli'nin İzmit ilçesinde düzenlenecek mitinge katılacaktı. Kocaelispor taraftar grubunun düzenleyeceği, Peker'in de konuşmacı olarak katılacağı mitingin izni, Kocaeli Valiliği tarafından, 'provokasyon olabilir' diye iptal edildi.
İptali, sosyal medyadan duyuran Peker, "Kocaeli Valiliği, Kocaelispor taraftar grubunun 30 Ekim’de düzenleyeceği, benim de konuşmacı olarak katılacağım mitingin iznini provokasyon olabilir diye iptal etmiş. Devlet yetkilileri bu yönde bir karar aldıysa bize tartışmak düşmez, demek ki böylesi en doğru olandır, diye düşünürüm." ifadelerini kullandı.

Peker, ayrıca Rize'deki miting için başlatılan soruşturmaya ilişkin şunları kaydetti: "Ayrıca Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’nın miting konuşmamla ilgili inceleme başlatması da son derece doğru bir karardır. Birçok arkadaşımızın bu karara kızmalarına katılmıyorum. Eğer bu karar alınmasaydı, 'argo tabiri' ile ağzı olan herkes konuşmaya devam edecekti. Ancak kötü bir netice bekleyenlere şunu söylemek isterim: Bütün avukatlarımın ortak fikrine göre, hukuk bilgisi olarak Türkiye'nin en iyi avukatlarıyla aynı orandaymışım. Neyin suç, neyin suç olmadığını inanın en az bir hukukçu kadar iyi bilirim. Bu konuşmada suçun 'S'sini dahi hiç kimse bulamaz."

CİHAN 

Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,908 µs