En Sıcak Konular

Bucak kefaletle serbest kaldı

1 Ekim 2007 20:32 tsi
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Sertaç Bucak, 20 bin YTL kefaletle tahliye oldu.

HAK-PAR Genel Başkanı ve Uluslararası Kürt İnsan Hakları Merkezi Kurucusu Sertaç Bucak, bugün ifade vermek için gittiği adliyede 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde savunmasını yapan Bucak'ın, halkı tahrik etmek suçundan tutuklanmasına karar verilmişti.

Bucak'ın üzerine atılı olan suçun vasıf ve mahiyeti ile uzun süredir ifadesinin alınmamasından dolayı ekonomik gücü göz önüne alınarak 20 bin YTL kefaletle tahliyesine karar verildi.

Sertaç Bucak, kefaleti ödeyinceye kadar yaklaşık 5 saat Şanlıurfa Kapalı ve Yarı Açık Cezaevi'nde tutuklu kaldı.

Sertaç Bucak'ın avukatı Ali Fuat Bucak, söz konusu 20 bin YTL kefaleti ödeyerek Sertaç Bucak'ın tahliye olmasını sağladı. Sertaç Bucak, yapılan işlemlerin ardından bugün akşam saat 18.00 sıralarında tahliye edildi. Bucak, cezaevi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bucak, "Bu ülkede siyasal partilerin genel başkanları konuşmalar, açıklamalar yaptıkları zaman bizim gibi ülke sorunları konusunda hassas olan partilerin başkanlarının kaldığı işlemlere maruz kalmıyorlar. Ben Nisan ayında Urfa'da partinin kapalı salon toplantısında bir konuşma yapmıştım. O konuşmadan ötürü bugün yapılan bu işlemi hukuk dışı buluyorum. Bu tahliyenin gerçekleşmesi için 20 bin YTL teminat yatırmak zorunda kaldım.

Sanki bu ülkede suçlu bir insanmışım gibi, arayınca bulunamayacak bir insanmışım gibi hareket gördüm. Bizim partimizin genel merkezi Ankara'da, adresim cumhuriyet savcılığında kayıtlı. Zaten bu ülkede çok açık bir biçimde siyaset yapıyoruz. Bu ülkenin sorunlarına parmak basıyoruz. Türkiye'nin AB üyeliği ve müzakere döneminde nasıl yol alabileceği konusunda oldukça kaygılıyım. Umarım ki, Türkiye'de yeni anayasayla birlikte düşünce özgürlüğü gerçekleşir, insanlar görüşlerini özgürce açıklayabilir. Çünkü bu ülkede yaşayan insanlar ve bizler, tüm etnik gruplar, Kürtler, Türkler, Araplar bu ülkenin tüm renkleri, ülkede özgür yaşayıp özgürce görüşlerini açıklamak durumundadırlar diyorum. Bugün tutuklanmamı yadırgadım. AB standartlarına aykırı bir gelişim, ilerdeki dönemde yargı yolunda haklarımızı savunmayadevam edeceğiz" dedi.

Bu arada "Kaç saat içeride kaldınız?" sorusuna Bucak, "İnsanın ne kadar içeride kaldığı önemli değil. Sanki adi bir suçtan mahkummuşsunuz gibi davranmalarını hoş bulmuyorum. Bu ülkede sayın başbakanının da, diğer siyasi parti genel başkanlarının da özgürce görüşlerini açıklamaları taraftarıyım. Bu konuda ayrıcalıklı olmamalıdır" diye cevap verdi.



Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,544 µs