En Sıcak Konular

Şükür 'Kırıldı', Lincoln "Giderim" diyor!

1 Ekim 2007 16:57 tsi
Şükür 'Kırıldı', Lincoln Beşiktaş derbisi öncesi kadro dışı kalan Hakan Şükür ile Lincoln hâlâ şokta. Hakan, "Bu karar bana çok koydu" dedi. Lincoln ise daha sert tepki gösterdi: "Bir daha olursa çeker giderim."..

Kırıldım!

Beşiktaş maçı öncesinde kızı Buse'yi tesislere getiren, bunun ardından da Feldkamp'ın Lincoln ile birlikte kadrodışı bıraktığı Galatasaraylı Hakan Şükür, "Kırıldım" dedi. SABAH'a özel olarak konuşan Hakan Şükür, "Bu ceza beni adeta yıktı. Çünkü ben suç işlemedim. Beşiktaş derbisi var diye maçtan 5 gün önce tesislerde kalmaya başladım. Arkadaşlarımı motive etmek için toplantılar yaptım. Bu cezayı hak etmediğimi hocamıza da söyledim. Hoca da bana 'Benim kurallarım bu' diyerek cevap verdi. Bu durum karşısında benim yapabileceğim bir şey yok. Ancak bu kurallar hocalara göre mi değişiyor bunu anlamıyorum. Geçtiğimiz yıllarda böyle bir durumda ceza verilmezdi. Kadro dışı kalmak bana çok koydu. Sabaha kadar uyuyamadım. Özür dileyecek değilim" ifadesini kullandı. Hakan Şükür, Kanal 1 Spor Müdürü Serhat Ulueren'e de çarpıcı açıklamalar yaptı. Sabah'ta yer alan habere göre, Galatasaray'ın kaptanı, Serhat Ulueren'e, "Ben iyi bir profesyonelim. Kızımı, beni özlediği için tesislere getirdim. Normalde 2'de yatarım ama kızım yanımda diye 11'de uyudum. Ayrıca kızım bu sezon daha önce de kampa geldi. Bu olay para cezasıyla da çözülebilirdi. Bu karar bana çok koydu. Ama maçı kazanmamız için çok dua ettim. Puan kaybetseydik olay farklı yerlere çekilecek; Lincoln, ben ve hocamız yıpratılacaktık" dedi.

ABD'ye mi gidiyor?

Kulislerde ise Hakan Şükür'ün devre arasında ABD'ye transfer olacağı konuşulmaya başlandı. Daha önce "Çocuklarımın eğitimi için ABD'de 1-2 sene oynayabilirim" diyen Hakan'ın bu kararını devre arasında uygulayabileceği iddia edildi. Hakan dün de Kalli ile olayı görüştü ama duyduklarından tatmin olmadı. Hakan'ın kararın maç toplantısında, herkesin özellikle gençlerin önünde açıklanmasına da çok kırıldığı ve bugünkü idmana da çıkmayabileceği belirtildi.

Giderim

Hakan Şükür gibi Feldkamp'ın 'hışmına' uğrayan Lincoln zor da olsa olayın şokunu atlattı . Kısa sürede sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi haline gelen Brezilyalı futbolcu, teknik direktör Feldkamp'ın bu kararının ardından G.Saray'dan ayrılmayı bile kafasına koydu. Kadrodışı kaldığı haberini alır almaz yöneticileri arayıp, "Artık Feldkamp ile çalışamam. O varsa ben yokum" diyen ve sadece kampı değil Türkiye'yi terk etmek için bavullarını bile toplamaya başlayan Lincoln; başkan yardımcısı Adnan Polat ve sportif direktör Mustafa Turgun tarafından zorlukla ikna edilebildi.

Sezgin: Kararı anlatamadık

Siniri uzun süre yatışmayan Lincoln, "Arkadaşlarım ve akrabalarım daha önceki kamplara da gelmişti. Akrabalarım benden maç bileti almak için ziyarette bulundu. Brezilya'dan gelen adamlara '30 dakika sonra gidin' mi deseydim? Hiçbir zaman disiplinsiz bir futbolcu olmadım. Brezilya'da kamp diye bir şey yok. Almanya'da ise maçtan bir gün önce kampa giriyoruz. Hocanın kararını anlamadım. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Bir daha böyle bir şeyle karşılaşırsam, çeker giderim" tehdidini savurdu. Bu arada Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in, "Lincoln'e kararı açıklamak uzun sürdü. Kadrodışı kalmasının nedenini bir türlü anlatamadık" diyerek Brezilyalı futbolcunun içine düştüğü ruh halini de özetledi. Öte yandan Brezilyalı yıldız, dün akrabaları ile Akmerkez'de alışveriş yaparak stres attı ve olayı unutmaya çalıştı.

Kalli'yi Akcan aradı

Galatasaray'da Beşiktaş galibiyetinin önüne geçen hatta Fenerbahçe'ye atılan 7 puanlık farkın sevincini bile unutturan 'Kalli Operasyonu' ile ilgili olarak ilginç şeyler konuşuluyor. Maçtan bir gün önce kampta bulunmayan ve evinde kalan Karl Heinz Feldkamp'ın, Florya'da Lincoln'ün ziyaretçileriyle Hakan Şükür'ün kızından nasıl haberdar olduğunun cevabı ise çok açık: Ahmet Akcan. Feldkamp'ın yardımcısı Ahmet Akcan, evinde oturan Alman hocayı aradı ve tesislerdeki vaziyetten haberdar etti. Kalli de aldığı bu telefon sonrası gündeme oturan kararını verdi.

Özhan Canaydın'dan Feldkamp'a tavsiye

Geçtiğimiz hafta ameliyat geçiren Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Beşiktaş galibiyetinden sonra adeta kendine geldi. Kazanılan üç puana çok sevinen başkan Canaydın, karşılaşmanın hemen ardından teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ile futbolcuları aradı ve hepsini teker teker kutladı. Özhan Canaydın, ayrıca Alman teknik adama bir de tavsiyede bulundu. Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, "Hakan Şükür ile Lincoln'ü bir kereliğe mahsus affedin. Çünkü Sion karşılaşmasında onlara ihtiyacımız var" talebinde bulundu.



Bu haber 342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,807 µs