En Sıcak Konular

İmtiyazlı azınlığın korkusu

1 Ekim 2007 15:41 tsi
Cemil Çiçek, Anayasa'ya karşı çıkanları tanımladı. Çiçek açık konuştu...

Bugün Gazetesi'nden Seda Şimşek'e özel röportaj veren Cemil Çiçek, Anayasa değişikliği çalışmalarını engelleyenleri şu sözlerle tanımladı; "Türkiye'de bir de oligarşik adacıklar, prenslikler var. Bunların özel yetkileri var. İstiyorlar ki bu yetkiler, bu imtiyazlar devam etsin."

Çiçek'in röportajından satırbaşları şöyle;

ANAYASA ENGELLİYOR

Yapılacak Anayasa TBMM'de yapılacak, orada görüşülecek, orada müzakere edilecek. Oraya gelmeden önce de kamuoyunda tartışılması gerekiyor. Kim ne çalışma yapacaksa biz bunları olumlu buluruz. Çünkü bu en temel yasadır, herkesin katkısı bizim için önemlidir.

CESARETLERi YOK

Türkiye'de geniş bir kesim Anayasa değişikliğini istiyor ama, Türkiye'de bir de oligarşik adacıklar, prenslikler var. Bunların özel yetkileri var. Bunlar halka karşı bu yetkileri kullanırken çoğu zaman sorumluluk duymuyorlar. İstiyorlar ki bu yetkiler, bu imtiyazlar devam etsin. Geniş bir kesim yeni Anayasa talep ederken, bunlar açıkça 'biz yeni Anayasa yapılmasına karşıyız' diyemezler. Öyle bir cesaretleri yok.

MELEZLEŞTİRME KAMPANYASI

Anayasa gündeme gelince hemen bir Malezya tartışması başlatıldı. İnsaf etmek lazım. Türkiye'nin köklü ve eski devlet, millet geleneği var. Çok sağlam bir kültürü, çok ihtişamlı medeniyeti olan bir ülkenin bir başkasına benzemesi söz konusu değildir. Bunu kendi milletim hesabına bühtan kabul ederim. Türkiye model ithal edemez. Etmesine gerek yoktur. Malezya sloganları ile Anayasa tartışmalarını melezleştiriyorlar. Bu Malezya propagandası değil, melezleştirme kampanyasıdır.

LAİKLİĞİN TEMİNATI

Laikliğin teminatı milletin kendisidir. Laikliğin teminatı yürürlükteki Anayasa ve çıkacak Anayasa'daki hükümlerdir ve kurumlardır. Bir defa demokratik ve laik olmayan bir ülkenin Avrupa Birliği içerisinde yer alması mümkün değildir. Bu hükümet ve bu parti ki AB sürecine en fazla katkı sağlamış ve Türkiye'yi bu süreçte ikinci ligden birinci lige çıkarmış bir parti ve hükümet var. Laiklik bu toplumun ortak değeridir.

İnternet haber



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,220 µs