En Sıcak Konular

Abdülatif Şener'e Bakanlar Kurulu yanıtı!

1 Ekim 2007 14:39 tsi
Abdülatif Şener'e Bakanlar Kurulu yanıtı! Bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cemil Çiçek bir açıklama yaptı. Çiçek Düzenlenen basın toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, Eski Başbakan Yardımcısı Abdülatif Şener'in hükümetle ilgili eleştirilerini de

Öncelikle Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisini değerlendiren Çiçek, "Başbakan'ın bu ziyareti, BM Güvenlik konseyine bu yıl aday olduğumuz düşünülünce daha anlamlı olmuştur." dedi.

Toplantının ilk gündem maddesinin ABD gezisi olduğunu aktaran Çiçek, toplantının diğer iki gündemmaddesini de şöyl özetledi:

Toplantının ikinci gündem maddesi ,bugün yani, 1 ekim itibariyle TBMM'nin yeni dönem çalışmalarına başlanmasıdır. Yeni dönemde çıkarılacak yasaların, hangi tasarıların öncelik kazanacağının altı çizilmiş, parlemento çalışmalarıyla ilgili bir ön çalışma yapılmıştır.

Üçüncü gündem maddesi olarak, genel politik konular değerlendirildi. Bakan arkadaşlardan bazıları kendi bakanlıklarıyla ilgili sunumlar yaptılar.  Irak'la yapılan terörle mücadele anlaşması konusunda bilgi verildi.

Şırnak'a 3 bakan arkadaşımız gidecek, taziye görüşmeleri yapılacak. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in oluşturduğu üç kişilik Bakan ekibine isteyen milletvekili arkadaşlar da katılacaklar.

Terörle mücadele

Terör örgütünün son dönemdeki hareketleri ve genel olarak terör konusuna değinen Çiçek, "Terör iç ve dış boyutu olan bir konu. Çift taraflı. Hükümet olarak önlem alıyoruz. Yasal çalışmalar yapılıyor, terörle mücadele kanununa eklemeler yapıldı." şeklinde konuştu.

Terörle mücadelenin özveri ve kararlılık istediğinin altını çizen Çiçek, bu yönde çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Eski Başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in açıklamalarına cevap

Eski Başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in bir gazeteye verdiği röportajda hükümeti ve hükümet politikalarını eleştirmesi hakkında hükümetin görüşlerinin sorulduğu Çiçek,Uygulanmakta olan hükümet politikalarının, Abdüllatif Bey'in de içinde bulunduğu hükümet dönemindeki politikalar olduğunu belirterek özetle;

"Abdüllatif Şener, kendi içinde bulunduğu ve kendisinin de kararlarında payı olan bir hükümeti eleştiriyor. Şu an prensi olarak Bakanlar Kurulu yeni toplanıyor. Bugün itibariyle meclis açılıyor. Yeni hükümetin politikaları bugünden itibaren hazırlanacak. Önceki hükümetin politikaları geride kalacak." şeklinde konuştu.

 www.iyibilgi.com



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,894 µs