En Sıcak Konular

CHP'de süpriz istifa

1 Ekim 2007 14:45 tsi
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, partideki görevlerinden istifa etti

CHP'de kurultay öncesi başlayan hareketlilik sürüyor. CHP'de Baykal yönetiminin önemli isimlerinden Oğuz Oyan, Parti Meclisi, MYK ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinden istifa etti.

Oyan, istifa gerekçelerini iki sayfalık bir yazılı açıklamayla duyurdu.CHP'li Oyan, yazılı açıklamasında, "22 Temmuz sonrasında çekilmeyi bugüne kadar betletmemin nedeni, bazı eski parti yöneticileri ile sarımuhalefetin fırsatçı çıkışlarının geçmesini beklemek ve Parti'nin tüm kademelerinin büyük bir özveriyle gerçekleştirdiği 9 Eylül 2007 Anıtkabir buluşmasına herhangi bir zarar vermemek kaygısı olmuştur" dedi.

- "PARTİ İÇİ ÇIKIŞLARDAN BAĞIMSIZIM"

Oyan, istifasının son günlerde ortaya çıkan muhalif hareketlerle ilgisi olmadığını ifade etti. Oyan, şunları söyledi:"İstifamı daha fazla geciktirmememin nedeni ise, ülkenin ve partinin önünde duran gelişmelere partinin yeni yönetim ve anlayışlarla hazırklanması hızlandırmak arzusudur. Bu istifamın, son günlerdeki Parti içi çıkışlardan da bağımsız olduğunu belirtmek isterim. Gelecekteki siyasi stratejinin ve temel hedeflerin belirlenmesi, yerel seçimlerin başarıyla sonuçlandırılması için acil eylem planı oluşturmak amacıyla CHP örgütüyle birlikte yoğun bir çalışmayı zorunlu görüyorum. Bu nedenle önümüzdeki günlerde hem görüşlerimi anlatmak hem partililerimizin düşüncelerini dinlemek ve öğrenmek amacıyla il ve bazı ilçe örgütlerimizi ziyaret edeceğim."

"SEÇİMLERDE BAŞARILI OLAMADIK"

Oyan, CHP'nin yeniden faaliyet geçtiği 1992 yılından bu yana 4 genel seçim ve 3 yerel seçimde, inandıkları siyasi hareketi başarı ulaştıramadıklarını söyledi. Oyan, parti içinde öfkeyle suçlu aramak yerine, en kısa zamanda kurultaya gidilmesi gerektiğini belirtti.Oyan, "Bu kurultay tarihi ilk Parti Meclisi'nde belirlenmeli ve Kurultay süresi Parti'nin politikalarını, olgunlaştıracak yöndeki yapıcı tartışmaları kısıtlamayacak uzunlukta tutulmalıdır" dedi.Oyan, 22 Temmuz seçimlerinden sonra CHP'de büyük bir travma yaşayan ve motivasyonunu yitiren parti örgütü ve tabanı karşısında parti üst yönetiminin 2007 seçim sonuçlarından hiç etkilenmemiş gibi değişmeden durmasının düşünülemeyeceğini vurguladı.

"MYK ÇEKİLMELİ "

Oyan, önümüzdeki süreçte MYK'nin çekilmesi gerektiği konusundaki görüşlerini şu şekilde ifade etti:"Parti içi çatışmaları, tasfiyeleri, hizip zıtlaşmalarını, bunların sonucunda örgütün yıpratılmasını ve bölünmesini önleyebilmek ve önyargısız, baskısız bir Kurultay hazırlayabilmek üzere mevcut MYK çekilmeli ve Parti Meclisi, üyelerin serbest iradesiyle, bütünüyle yeni bir MYK seçmelidir. Partiyi sakınmak kaygısı, kişileri korumak kaygısının çok önüne geçmelidir.

Haber 10

 



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,649 µs