En Sıcak Konular

Diyanet'ten TÜSİAD'a ağır cevap

1 Ekim 2007 14:40 tsi
Diyanet İşleri Başkanlığı, TÜSİAD'ın "Diyanet'ten başka kurumlara geçiş yapılıyor" tarzındaki eleştirilerine Diyanet tarihinde görülmemiş sertlikte yanıt verdi.

 “FARKLI KURUMLARA GEÇEN DİN GÖREVLİLERİMİZİ KİMSE MİLİTAN KİŞİLER OLARAK GÖREMEZ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, TÜSİAD'ın geçen ay devletteki kadrolaşmalara örnek olarak yaptığı "Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden devletin başka kurumlarına geçiş yapılıyor" eleştirisine Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu yanıt verdi. Bardakoğlu, farklı kurumlara geçen kişileri kimsenin militan olarak görmemesi gerektiğini belirterek, “Onlar da herkes kadar vatanına, cumhuriyetine, milletine bağlıdır” dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolasıyla Kocatepe Camii Konferans Salonu’ndaki toplantıda konuşan Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan diğer kurumlara geçiş yapan Diyanet İşleri mensuplarının kimse tarafından militan olarak görülmemesi gerektiğini belirtti. Bardakoğlu, “Onlar da herkes kadar vatanına, cumhuriyetine, milletine bağlıdır. Ama istiyoruz ki kimse başka kurumlara geçmesin. İnsanları din konusunda aydınlatmayı bir imtiyaz olarak görsün. Din, herkese ve kendimize karşı dürüst olmayı ödev olarak veriyor” dedi.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Antakya'da bir toplantıda yaptığı açıklamada, devletteki kadrolaşmayı eleştirmiş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "transit geçiş merkezi" olduğunu, üzerinden son beş yılda bin 850 kişinin başka kurumlara geçtiğini söylemişti.

-"DİN ADAMLARI DA KUSURLU OLABİLİR"-

Bardakoğlu, din görevlilerinin yeterli maddi ve fiziki gücü olmadığını belirterek, bazı iyileştirmeler yapılması gerektiğini ifade etti.
Bardakoğlu her kurumda olduğu gibi zaman zaman Diyanet’te de hizmet kusuru olduğunu belirterek 80 bin din görevlisi olarak hizmet kusurlarını en aza indirmeye çalıştıklarını, güler yüzlü olmaya gayret ettiklerini kaydetti. Bardakoğlu, din görevlilerinin eğitim seviyesinin yükseltilmesini istediklerini belirterek, Diyanet içerisindeki 80 bin personelin sadece yüzde 10’unun İlahiyat Fakültesi mezunu olduğunu bildirdi.
“21’inci yüzyıla böyle bir tabloyla çıkıyoruz. Din hepimizin ortak bağıdır. Bu yıpranırsa ortak bağımız çürür, toplumsal bütünlüğümüz tehlikeye girer. Biz din görevlimizi nasıl eğitiriz diye düşünüyoruz” diyen Bardakoğlu, diplomayla yetinmediklerini kaydetti.

-"MEDYA VE DİN"-

Bardakoğlu din konusunun medyada mutlaka yer alması gerektiğini ifade ederken bunun yerinde olması, toplumun ihtiyaçlarına çözüm getirmesi gerektiğini söyledi.
Bardakoğlu, “Ele alınan konular bilimsellikten uzak olmamalı. Kişisel kanaatler dini bilgi olarak sunulmamalı. Cumhuriyet kurumu olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’yla gurur duyuyorum. Biz örnek ve özgünlük arz eden bir kurumuz” dedi. Bardakoğlu din alanındaki tartışmaların ahlaki de olması gerektiğini söylerken, “Biz kimseyi kırmamaya özen gösteriyoruz ama itibarımıza da düşkünüz” dedi.

-ÖDÜL TÖRENİ-

Törende daha sonra 2007 yılı hafızlık final yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Birinciye, 5 bin YTL karşılığı 26 adet Cumhuriyet altını, ikinciye 4 bin YTL karşılığı 20 adet Cumhuriyet altını ve bir adat yarım altın, üçüncüye 3 bin YTL karşılığı 15 adet Cumhuriyet altını ve bir adet yarım altın verilirken, ödül masraflarının Türkiye Diyanet Vakfı tarafından verildiği açıklandı.

Aktif haber



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,172 µs