En Sıcak Konular

Gül, ilk Avrupa gezisine çıkıyor

1 Ekim 2007 12:09 tsi
AKPM Başkanı Rene van der Linden'in resmi davetlisi olarak yarın Strazburg'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çarşamba günü AKPM'ye hitap edecek.

AKPM Başkanı Rene van der Linden'in resmi davetlisi olarak yarın Strazburg'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çarşamba günü AKPM'ye hitap edecek.

AKPM üyesi olduğu dönemdeki başarılı çalışmalarından dolayı ''Pro Merito'' madalyası ve AKPM sürekli ''Onursal Üyesi'' unvanına sahip olan Cumhurbaşkanı Gül, AKPM'ye hitap eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Gül'ün Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Rene van der Linden'in resmi davetlisi olarak 3 Ekim Çarşamba günü AKPM Genel Kurulu'na hitap etmek üzere, 2-4 Ekim tarihlerinde Avrupa Konseyi'nin bulunduğu Fransa'nın Strazburg kentini ziyaret edeceği hatırlatıldı.

Avrupa Konseyi'nin kurucu üyelerinden Türkiye'nin, Konsey ile ilişkilerine ve Konseyin Avrupa mimarisinde gereken yeri almasına önem verdiği belirtilen açıklamada, ''Avrupa Konseyi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü başta olmak üzere, savunma konuları dışındaki her alanda Avrupa'nın en geniş coğrafyasını kapsamaktadır'' denildi.

Konseyin, hükümetleri, parlamentoları, yerel yönetimleri, toplumun kültür, eğitim, gençlik gibi farklı sektörlerini içine alan geniş bir demokrasi forumu oluşturduğu vurgulanan açıklamada, Türkiye'nin de Avrupa Konseyi'ni bu geniş yelpaze içindeki insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında önemli bir diyalog ve işbirliği platformu olarak gördüğü ifade edildi.

Açıklamada, AKPM'nin yapısına ve işleyişine ilişkin bilgilere de yer verildi. Buna göre, AKPM üye ülkelerin parlamentolarından seçilen 318 asil ve 318 yedek üyeden oluşuyor. Her üye devlete nüfusuyla orantılı parlamenter sayısı ayrılan AKPM'nin Genel Kurulu yılda dört kez, Ocak, Nisan, Haziran ve Ekim aylarında birer hafta süreyle toplanıyor.

12 asil ve 12 yedek üyeden oluşan Türkiye'nin AKPM heyeti, genel kurul oturumlarına ve AKPM komisyonlarının toplantılarına aktif olarak katılıyor.

-CUMHURBAŞKANI GÜL DE AKPM ÜYELİĞİ YAPMIŞTI-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 1992 yılında AKPM üyesi olduğu ve yaklaşık 9 yıla yakın bir süre AKPM çalışmalarına etkin şekilde katkı sağladığı ifade edilen açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanımıza AKPM'de yürüttüğü başarılı çalışmalarından dolayı 2002 yılında 'Pro Merito' madalyası ve AKPM sürekli 'Onursal Üyesi' unvanı verilmiştir'' denildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sayın Cumhurbaşkanımız, daha önce Başbakanlığı sırasında 2003 yılı Ocak ayında yine AKPM'nin davetlisi olarak Parlamenter Meclis'e hitap etmişti.

2-4 Ekim tarihlerinde gerçekleştirecekleri Strazburg ziyaretleriyle Sayın Cumhurbaşkanımız, AKPM'ye hitap eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri çerçevesinde Avrupa Konseyi tarafından bir ilk gün zarfı çıkartılacaktır.''

Haber 10



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,112 µs